Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

BK Häcken

Klart: Even Hovland stannar i BK Häcken

Han har redan varit med och skrivit historia med BK Häcken.

Nu förlänger Even Hovland, 34, sitt kontrakt med Hisingsklubben.

– För att jag ska bli nöjd i år behöver vi komma närmare lagen som var före oss i allsvenskan förra säsongen, säger han.

Even Hovland.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Den rutinerade norrmannen tvingades mer eller mindre bort från Rosenborg efter säsongen 2021 på grund av klubbens policy om att inte skriva mer än ettårskontrakt med spelare över 30 år.

– Då var det bättre att åka till Sverige och visa att jag inte är för gammal, sa han i en intervju med Expressen förra våren.

I BK Häcken växte Even Hovland snabbt ut till en nyckelpjäs och var med och förde föreningen till det historiska SM-guldet 2022.

Nu har 34-åringen förlängt sitt avtal med klubben över 2024.

– Det tog lite längre tid än vad vi hade tänkt men nu har vi kommit överens och jag är jättenöjd med det. Både jag och familjen trivs här i Göteborg så vi är nöjda med resultatet, och det tror jag också att klubben är, säger han till Häckens hemsida.

Even Hovland och Samuel Gustafson med pokalen efter SM-guldet 2022.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Hovland: ”Har mycket att bevisa”

Utöver SM-guldet har mittbacken vunnit Svenska cupen och fört Häcken till Europa League för första gången. 

– Vi har mycket att bevisa inför det här på året. Jag tror att många som har varit här ett tag har en revanschlust, för vi var inte nöjda med sista halvåret. Nu startar vi på noll igen och vi ska göra ett bra grundjobb inför den här säsongen. Jag hoppas att vi hänger med där uppe och att vi kämpar om de ädla medaljerna i år också, säger han.

Häckens sportchef Martin Ericsson:

– Vi är glada över att förlängningen med Even är på plats. Med honom får vi kontinuitet i både ledarskap och kompetens. Han har spelat merparten av matcherna under våra två senaste säsonger, samtidigt är han en stark ledare i gruppen både på och utanför plan. I tillägg står han också ut i de många målen som han producerar som mittback.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.