Hoppa till innehållet

Thomson Reuters har köpt mer i Pagero – äger nästan 60 procent

Thomson Reuters har förvärvat ytterligare 5,5 procent av aktierna i Pagero utanför det liggande erbjudandet, inklusive aktier från bland andra Fjärde AP-Fonden, och äger därefter cirka 59,3 procent av aktierna.

Foto: Lubo Ivanko/Mostphotos

Det framgår av ett pressmeddelande

Beskedet kommer efter att Thomson Reuters på måndagen (den 15 januari) höjt sitt bud på Pagero till 50 kronor och meddelat att det kontrollerade cirka 53,8 procent i bolaget.

Thomson Reuters kommer fortsätta att sträva efter att uppnå ett ägande om mer än 90 procent av det totala antalet aktier i Pagero och därefter påkalla tvångsinlösen i enlighet med aktiebolagslagen i syfte att förvärva samtliga resterande aktier i Pagero.

I samband härmed avser Thomson Reuters att verka för att aktierna i Pagero avnoteras från Nasdaq First North, heter det i pressmeddelandet.

Pagero-aktien stängde på kursen 50,20 kronor på måndagen.

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera