Hoppa till innehållet

Innehåll från DPCAnnons

DPC förbättrar transparens och kontroll vid portföljhantering och rapportering

Transparens och kontroll blir allt viktigare inom kapitalförvaltning. Alla typer av kapitalägare behöver kunna följa och ha koll på sitt kapital dagligen för att möta egna mål och behov samt externa krav.
– Därför har vi skapat smarta tjänster som stöttar kapitalförvaltningsprocessen med fokus på uppföljning och rapportering, säger Mikael Arborelius, vd på DPC.

Sedan 2009 har DPC utvecklat sina tjänster i samarbete med kunderna, som inkluderar högst krävande institutionella aktörer med en mångfald av tillgångar och komplexa uppföljningsbehov samt olika förvaltare inom och utanför Norden. Mikael Arborelius berättar att de sedan starten bemött och hanterat sina kunders alltmer sofistikerade krav.

–  Vi konsoliderar information från kundens alla källor och ger dagligen tillgång till såväl totalsammanställning och automatisk kontroll mot policy och limiter som inblick i detaljerna. Lite förenklat kan man säga att vi har fyra led i vår arbetsprocess: inhämtning, sammanställning, beräkning och presentation av data. Och de fyra leden är integrerade och automatiserade för att ge våra kunder daglig koll. 

Tobias Lundquist, kundansvarig och produktspecialist, berättar att de flesta kapitalägare har sina tillgångar utspridda hos olika förvaltare, banker, depåer, fastigheter och onoterade investeringar. Därför kräver sammanställning och beräkning djup verksamhetskompetens och erfarenhet.

– Även om kapitalförvaltning sker digitalt är dataunderlaget inte alltid tillräckligt komplett för att ge kund full kontroll eller transparens. När det gäller Private Equity, eller hållbarhet, krävs både smart datahantering och anpassningsförmåga för att möta en föränderlig kravbild. Vi har sedan starten verkat i hela Norden och vet att våra tjänster fungerar för både små och stora kunder i olika länders kontexter. Och vi kombinerar våra smarta tjänster med kvalificerad kundsupport och hög tillgänglighet.

DPC har länge jobbat med institutioner och plattformar, men ser nu att uppföljningsbehovet växer sig starkare även bland exempelvis fond- och fastighetsbolag, family offices och inom private banking. 

– I en värld där händelser snabbt kan påverka ekonomin är det viktigt att kunna agera snabbt och välgrundat. Vi är stolta över att kunna vara en del i det arbetet, avslutar han.

Om DPC

DPC hanterar dagligen portföljer motsvarande drygt 500 miljarder SEK. Kunderna är bland annat nordiska institutioner, pensionskassor, försäkringsbolag, privatpersoner, kommuner och har portföljer från 5 miljoner upp till 40 miljarder, med tillgångar över hela världen. 

Läs mer på digitalportfoliocontrol.se 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med DPC och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera