KD: Sverige bör låna till mer investeringar

Sverige har ett handlingsutrymme att låna för att investera i tillväxt och framtidstro, skriver Ebba Busch och Hans Eklind, Kristdemokraterna.
Sverige har ett handlingsutrymme att låna för att investera i tillväxt och framtidstro, skriver Ebba Busch och Hans Eklind, Kristdemokraterna. Foto: Anna Tärnhuvud

Sverige har utrymme att låna till investeringar som sätter fart på tillväxten. Och vi behöver rusta upp vägar, järnväg, välfärd, energisystem, försvarsmateriel och krisberedskap, skriver KD:s Ebba Busch och Hans Eklind.

Sverige är historiskt ett land av samhällsbyggare. På kort tid lyftes vårt land ur fattigdom för att vi kraftsamlade genom såväl offentliga som privata investeringar. Vi byggde en infrastruktur för att bidra till en växande ekonomi. Vi utvecklade välfärden för att människor skulle bo, arbeta och leva i hela landet. Sedan tog det stopp. I dag är Sverige underinvesterat i det som brukar benämnas samhällsinvesteringar. För att lösa detta vill Kristdemokraterna öka takten i de offentliga investeringarna. Ett årligt underskott i den offentliga sektorn, under en bestämd tid, skulle frigöra miljarder till att rusta Sverige starkt igen.

Laddar…