Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Det är klasskillnad – en spelvärd spik

I TOPPTIPSDUELLEN levererar Jonas Amrouni och Simon ”Dybban” Lindell sina bästa tips inför dagens matcher.


Vill man gå för en lägre streckad spik är Mali ett hett tips. 

Ettan riskerar att dra iväg i Baskien.


ANNONS: Lämna in Dybbans system
ANNONS:
Lämna in Amrounis system

Foto: THAIER AL-SUDANI / BILDBYRÅN
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG

Kuponganalysen

Kvällens kupong innehåller främst matcher från engelska FA-cupen. Undre halvan är sedan kryddad med matcher från Serie A, afrikanska mästerskapen och Copa del Rey. Hemmalagen Juventus och Athletic är kupongens två största favoriter men i övrigt är det jämnt streckat. 

Det blir extra viktigt att slänga iväg ett extra öga på matchtrupper och potentiella laguppställningar när det är cupmatcher mitt i veckan.

Omgången i korthet

Dybbans bästa spik

Mali

Vill man gå för en lägre streckad spik och få råd att gardera de stora favoriterna är Mali efter hett tips. Truppen, med spelare som Haidara (Leipzig), Coulibaly (Salernitana) och Bissouma (Tottenham) håller långt högre klass än Sydafrika som innan mästerskapet blev nollat av de mediokra moståndarna Rwanda och Lesotho. 


Amrounis bästa spik

Athletic Bilbao

Athletic kommer stärkta från segern i derbyt och är erkänt starka hemma. Cupen är något som Athletic värderar högt. Stark etta!


Dybbans bästa skräll

Alavés

Alaves har inlett det nya året lysande med tre starka insatser. De lär knappast dra ner på farten nu när det väntar baskiskt derby borta mot Athletic Bilbao. Tufft motstånd, men när ettan drar iväg vill jag ha med alla tecken.



Amrounis bästa skräll

Sassuolo

Sassuolo är det enda laget som besegrat Juventus i ligan den här säsongen. Gästerna kommer från en solid insats då man skrällde hemma mot topplaget Fiorentina. Med flera spelare borta med skador och avstängningar kan Sassuolo bli en tuff uppgift för den gamla damen.

Match för match

1. Wolverhampton – Brentford

Det här blir det tredje mötet mellan lagen på kort tid. Wolves har varit det bättre laget i samtliga tre möten. För gästerna har formen pekat neråt med en seger på lagets nio senaste matcher.


2. Bristol City – West Ham

West Ham styrde den första matchen och borde ha avgjort tidigare istället för att försvara sin 1-0-ledning. Gästerna har mer kvalité i truppen och ska vinna om man vågar spela offensiv fotboll.


3. Bolton – Luton

Det första mötet slutade 0-0 och var ingen stor överraskning. Luton trivs inte när man tvingas föra spelet. Bolton kommer att vara mer framåtlutat på hemmaplan vilket passar Luton.


4. Birmingham – Hull

Birmingham har fått en positiv effekt av tränarbytet medan Hulls formkurva pekar spikrakt neråt. Gästerna dras med en hel del skador. Birmingham var närmast segern i det första mötet.


5. Eastleigh – Newport

Eastleigh stod upp bra i det första mötet och fick med sig 1-1 som gav ett omspel. Med det sagt så var det Newport som dominerade matchbilden. Newport vann skotten med hela 17-4.


6. Juventus – Sassuolo

Sassuolo stod för en ny fin insats mot ett av topplagen i den förra omgången. Gästerna är det enda laget som lyckats besegra Juventus i ligaspelet den här säsongen. Juve saknar åtta spelare.


7. Athletic Bilbao – Alavés

Både Athletic och Alavés kommer från bra insatser i helgen. Athletic vann derbyt mot Sociedad medan Alavés skrällde borta mot Sevilla. Hemmalaget har en 13 matcher lång förlustfri svit.


8. Mali – Sydafrika

Det finns mer spets hos Mali med spelare som Bissouma och Traoré i truppen. Mali har gått starkt i matcherna inför mästerskapet och är väldigt svåra att vinna mot.

ANNONS:
Expertens systemförslag:

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.