Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stockholms tingsrätt

Per Holknekt i rätten mot spelbolag: ”Totalt mörker”

Nu börjar rättegången efter att Per Holknekt stämt spelbolaget Unibet på tio miljoner kronor.

– Jag levde i ett totalt mörker vid sidan om samhället, säger entreprenören till Göteborgs-Posten om sitt spelberoende.

Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Odd Molly-grundaren Per Holknekt har enligt sin egen uppskattning spelat bort totalt 100 miljoner kronor på ett 30-tal olika bolag. Sommaren 2022 stämde han Kindred group, som äger Unibet. Holknekt menar att de uppmuntrade honom att fortsätta spela trots att han hade uppenbara spelproblem.

– I stunder av desperation beslutade jag mig för att lägga ner. Och då var det kutym att någon från Unibet ringde mig inom ett par dygn. En snäll tjej som frågar hur det är med mig. Och innan vi lägger på säger hon ”titta på ditt konto, där finns en liten överraskning”. Och så har de satt in 10 000 spänn. För de tjänade ju såna jävla pengar på mig att de var livrädda att jag hade gått till en konkurrent, säger han till GP.

Unibets juridiska ombud Elisabeth Westin vill inte lämna någon kommentar, enligt samma tidning.

Rättegång i veckan

Rättegången pågår i två dagar vid Stockholms tingsrätt.

Merparten av händelserna i Holknekts stämning ägde rum före den nya spellagen som trädde i kraft 2019. Då menar Per Holknekt att Unibet i stället gjorde sig skyldiga till brott mot den förra lagen, som hette lotterilagen.

I november 2023 vann en annan man med spelberoende ett liknande mål. Spelbolaget Betsson dömdes då att betala tillbaka 5,8 miljoner kronor.

00:00 / 00:00

Ljudklippet gick inte att spela upp

Försök igen senare

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.