Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Viaplay

Viaplay skjuter upp ännu en kvartalsrapport

Krisande mediebolaget Viaplay Group fortsätter att gå med rejäl förlust.

Under 2023 uppgick koncernens omsättning preliminärt till 18,6 miljarder kronor med en förlust på cirka 1,1 miljarder kronor.

Martin Rex: "Viaplay balanserar på kanten till dödens avgrund"
Viaplay.
Foto: Amanda Lindgren / DI TT NYHETSBYRÅN

Under de tre första kvartalen 2023 uppgick förlusten till 885 miljoner kronor, vilket innebär att bolaget gick back med ytterligare 225 miljoner kronor under förra årets tre sista månader.

Antalet abonnenter var runt 6,5 miljoner vid årets slut, vilket är lägre än det tidigare kommunicerade målet på 6,6–6,7 miljoner.

”Förändringen beror främst på en nedgång i den finländska abonnentbasen under det fjärde kvartalet och högre kundomsättning och allmän osäkerhet på de internationella marknaderna som Viaplay Group planerar att lämna”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Bolaget meddelar även att man skjuter på kvartalsrapporten för kvartal fyra till den 22 februari, enligt uppgift ”för att möjliggöra för bolagets anställda att utnyttja sina rättigheter som aktieägare i företrädesemissionen innan handelsfönstret stängs”.

Även delårsrapport för tredje kvartalet 2023 försenades fler gånger.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.