Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Kristina Edlund (S) berätta om det nya utomhusbadet i Linköping. Foto: SVT

Nu är Tinnis framtid avgjord – så blir badet i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart hur området kring utomhusbadet Tinnis ska se ut i framtiden. Badsjön blir mindre än den gamla och Tinnerbäcken leds om ovan jord.

Ett nytt badhus i Linköping har varit en viktig och omdebatterad fråga under många år. I vintras invigdes själva badhuset, det som  återstår är Tinnis badsjö – där de styrande politikerna nu satt ner foten.

 – Det känns bra att vi kan ge ett slutgiltigt besked kring områdets framtid. Nu sker inga fler utredningar, säger Kristina Edlund (S), kommunstyrelsens ordförande. 

Mindre badyta

Den gamla badsjön var 12 000 kvadratmeter stor, den nya väntas bli 5 500 kvadratmeter. Tinnerbäcken rinner idag genom en kulvert där sjön ska anläggas. Enligt kommunens utredare kommer inte kulverten klara av ökade vattenmängder som väntas i och med klimatförändringarna så de har sett över olika alternativ för dragning av bäcken.

– Vi drar bäcken ovan jord och Tinnis kommer bli en jättefin plats för Linköpingsborna med bland annat en badsjö och rekreationsområde, säger Kristina Edlund (S).

I klippet berättar Kristina Edlund (S) mer om badet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.