Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jessica Almenäs

Tittarsuccé för ”Love is blind Sverige” – i topp på Netflix globalt

Vilken succé!

”Love is blind Sverige” har på bara några dagar kvalat in på den globala topp tio-listan på Netflix.

”Vi är överväldigade av det positiva mottagandet, som inte bara kommer från vår svenska publik, utan även globalt”, skriver Matilda Snöwall, exekutiv producent och vd på Mastiff i ett meddelande till Expressen.

Fem snabba med Jimmy, 34, från ”Love is blind”
Alla manliga deltagare i programmet.
Foto: Photo credit: Johan Paulin / Netflix / Courtesy of Netflix
Alla kvinnliga deltagare.
Foto: Robert Eldrim / Netflix
Jessica Almenäs är programledare för ”Love is blind Sverige”.
Foto: Johan Paulin/Netflix / _S5D7465
Netflix topp tio-lista globalt där svenska ”Love is blind” syns på plats tio.
Foto: Netflix

Svenska ”Love is blind” har legat i Sverigetoppen bland serierna på Netflix sedan det släpptes förra veckan. Men Sergio, Krisse-Ly, Catja och resten av gänget har inte bara engagerat svenskarna.

Producenten om succén: ”Jag är så stolt”

När Netflix globala tittarsiffror släpptes på tisdagskvällen visar det sig att programmet även har letat sig in på den globala topp tio-listan. ”Love is blind Sverige” hamnar på tionde plats bland de mest sedda serierna på Netflix världen över.

”Love is Blind har varit en helt otrolig resa. Vi är överväldigade av det positiva mottagandet, som inte bara kommer från vår svenska publik, utan även globalt, vilket verkligen bekräftar att det är ett nyskapande format”, skriver Matilda Snöwall, exekutiv producent och vd på Mastiff i ett meddelande till Expressen och fortsätter.

”Jag är så stolt och imponerad av alla som varit en del av projektet och vill särskilt lyfta våra fantastiska deltagare, deras mod och deras engagemang. De har varit hjärtat i den här produktionen”, skriver hon.

Så hur många har då sett programmet?

”Love is Blind Sverige har fått hela 1,1 miljoner visningar sedan det släpptes i fredags förra veckan.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.