Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svenska landslaget fast i flygkaos – tvingas blixtändra

Väderkaoset skakar om skidvärlden.

Sveriges flyg till världscuptävlingarna i Oberhof har ställts in – vilket tvingar stjärnorna att flyga till andra städer.

– Det är lite kaos här på Arlanda, säger tränaren Johan Granath.

Samtidigt är Norges landslag strandade i Oslo.

Linn Svahn och Frida Karlsson.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Svenska landslaget på Arlanda.
Foto: Moa Lundgren/Instagram

Ovädret som svept in över norra Europa håller Sverige i ett hårt grepp. SMHI har utfärdat nio stycken vädervarningar för onsdagen – och flera motorvägssträckor har stängts under dagen på grund av kraftigt snöfall och vindar.

Även flygen har påverkats, vilket de svenska och norska skidlandslagen har fått känna på.

Under onsdagen skulle skidstjärnorna flugits ner till Frankfurt inför helgens världscuptävlingar i Oberhof, men så enkelt blev det inte.

Sveriges flyg ställdes in och tvingade landslagsstjärnorna att dela upp sig i två grupper för att komma ner till Tyskland. Ett gäng har blivit ombokade till München via Köpenhamn och resten ska nu i stället landa i Düsseldorf.

– Det är lite kaos här på Arlanda men det kommer att lösa sig, säger tränaren Johan Granath.

Bland de uttagna i Sveriges trupp finns Frida Karlsson, William Poromaa och Ebba Andersson.

– Det är ett rutinerat gäng som varit med förut. Så det kommer inte påverka oss så mycket. Det gäller bara att sitta i båten och ta det lugnt. Vi kan ändå inte göra något åt det, säger Granath.

Hela Norge fast på flygplatsen

Desto stökigare har det blivit för det norska landslaget. Enligt NTB sitter de norska åkarna fast på flygplatsen i Oslo då man har valt att stänga luftrummet.

Norrmännen kommer i stället att flyga till Tyskland på torsdagen. Därmed missar de den officiella träningen i Oberhof.

– Vi mister lite av våra vanliga förberedelser, men Frankfurt är huvudflygplatsen för Oberhof och Fis (det internationella skidförbundet) är med på noterna. De arbetar för att vi ska få testa banorna och göra allt vi behöver innan det är dags för start, säger huvudtränaren Per Elias Kalfoss till NRK.

Sprint, 20 kilometer i klassisk stil och stafett står på programmet i Oberhof mellan fredag och söndag.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.