Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Allsvenskan

Här är Tobias Hyséns nya jobb – får roll i Utsikten

Tobias Hysén, 41, har hittat ett nytt jobb. 

Blåvittprofilen kliver in i Utsiktens akademi och ska ha hand om U17-laget. 

– Det är på den högsta nivån i Sverige och känns som ett roligt och utmanande uppdrag, säger han. 

Tobias Hysén kliver in i Utsiktens akademi.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Hysén ska även vara med i ledningsgruppen i akademin, som i år byggs ut rejält med fler lag från tidiga tonåren. Nu har klubben lag hela vägen från U13 upp till U19. 

– Så det är mycket att ta tag i direkt. Vi ska försöka strukturera och omorganisera akademin och det känns jättebra. Jag är tränare i första hand men det ska också bli roligt att få bidra med spelarperspektiv. Hur jag tycker att allt ska göras. Det är ingen bestämmande roll på något sätt, men det är kul att få säga sitt. 

Tackade nej till andra klubbar

Tillsammans med Lo Gröndahl, 30, ska Hysén leda Utsiktens U17-lag som spelar i en allsvensk serie som bland andra innehåller IFK Göteborg, BK Häcken, Elfsborg, Gais och Malmö FF. 

– Det känns spännande att få chansen i en elitklubb även om Utsikten är en förhållandevis liten förening. Det blir också intressant att få känna på utmaningarna som kan dyka upp i en grupp med unga killar. Som att de kanske inte riktigt hinner från skolan till träningen och andra saker som kan dyka upp. Det är bra att få den erfarenheten, säger 41-åringen. 

I fjol var han assisterande tränare i Tvååker i division 1 södra. Han har haft förfrågningar på hyfsat hög seniornivå, men valet föll alltså till slut på ett akademilag. Kontraktet är skrivet över två säsonger med möjlighet att bryta i förtid om något oväntat skulle hända längs vägen. 

– Jag har ju inte gjort juniorbiten på den här nivån och vill göra det innan jag bestämmer mig för vad jag vill satsa på den dagen jag väljer att gå ”all in” på tränarkarriären. Jag känner mig fram lite och det måste funka med familjelivet. 

Har Blåvitts akademi hört av sig om dina tjänster? 

– Nej. 

Kompisen och förre lagkamraten Patrik Karlsson Lagemyr, 27, var klar som tränare för Utsiktens U13-lag, men gjorde en helomvändning efter bara en månad och presenterades nyligen som tränare för BK Häckens U17-lag. 

Ställs mot ”Paka” i serien 

Därmed ställs alltså Hysén och ”Paka” mot varandra kommande säsong. 

– Det ska förstås bli väldigt roligt och jag tycker att vi har en bra chans mot dem. Det ska också bli skoj att möta Blåvitt. Gör vi mål då så blir det väl första gången man jublar när Blåvitt åker på ett baklängesmål, haha, säger den gamle anfallaren. 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.