Storbritanniens kung ska till sjukhuset nästa vecka för problem med prostatan. Foto: Aaron Chown

Kung Charles har sökt vård för prostatan – ska opereras

Uppdaterad
Publicerad

Storbritanniens kung ska till sjukhuset nästa vecka och skjuter på uppdrag efter problem med prostatan.

Även tronarvingen prins William har behövt pausa det kungliga – efter att hans fru Kate, prinsessan av Wales, opererat buken.

Storbritanniens kung Charles har sökt vård på grund av en förstorad prostata och ska nu opereras.

Enligt Buckingham Palace är kungens tillstånd är godartat, och att han ska besöka sjukhus i nästa vecka för ett ingrepp, enligt Sky News.

Det kommer att innebära att den 75-åriga monarken kommer att skjuta på flera offentliga uppdrag som han skulle ha deltagit på under en ”kortare period” enligt det brittiska hovet.

Kungens offentliga engagemang kommer att skjutas upp under en kort period av återhämtning.”

Även prinsessan av Wales har behövt uppsöka vård

Tidigare under dagen kunde Sky News berätta att även Kate Middleton, prinsessan av Wales, varit dålig. Igår genomgick hon en bukoperation på ett sjukhus i London, och kommer behöva vara inlagd i upp till två veckor.

Enligt Kensington Palace kommer det innebära att hon är tillbaka för att utföra offentliga uppdrag tidigast efter påsk. Även prins William kommer vara borta en period för att stötta sin fru och parets tre barn.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den evige prinsen har blivit kung – få veta det viktigaste om Storbritanniens nya regent i inslaget. Foto: Jane Barlow/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.