Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Handbolls-EM

Sverige vinner mot Slovenien – bilderna på Palicka väcker oro

Ny svensk succé efter nytt storspel av Andreas Palicka. 

Men målvaktsstjärnan avslutade matchen på bänken – med en ispåse på foten. 

– Det var inget farligt alls, säger Palicka.

Andreas Palicka avslutade matchen på bänken.
Foto: VIAPLAY
Han tryckte en stor ispåse mot ena foten.
Foto: VIAPLAY
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Sverige fick en trög start mot Slovenien och mäktade bara med två mål under de första tio minuterna. 

Men sedan vaknade Blågult till liv och gick till halvtidsvila med en fyramålsledning. Mycket tack vare storspel från målvakten Andreas Palicka. 

– Han är helt otrolig. Oavsett var de sköt kändes det som att han hade övertag på varje position, säger Eric Johansson om den svenske målvakten. 

Lugnande besked från Palicka 

I den andra halvleken fortsatte Sverige imponera. Matchen slutade i storseger, 28–22. 

– Vi höjde oss en nivå bakåt. Otroligt försvarspel i dag. All heder till de som stod framför mig. Efter fem minuter spelar vi vansinnigt bra försvarsspel, säger Andreas Palicka. 

Men Sverige avslutade matchen med Andreas Palicka på bänken. Målvakten skadade tån efter ett skott och fick lindra skadan med en ispåse. 

– Skorna sitter så tajt, så det svällde lite, och jag var tvungen att lätta på trycket. Det var inget farligt alls. Det är sådant som händer. Lite som ett stukat finger kan man säga. Jag knyter skorna väldigt hårt. Då gör det mer ont än vad det egentligen behöver göra, säger Palicka efter matchen. 

I stället fick Tobias Thulin viktiga minuter i målet. 

– Det är alltid bra för andra att lira. Det är bra för oss allihopa att vi bidrar. Det kommer tuffa uppgifter här framöver för Tobbe när han kommer behöva spika igen, säger Palicka. 

Toppmöte väntar på fredag 

Även Eric Johansson avslutade matchen med fotproblem. 

– Det är okej. Jag vrickade till den i slutet. Men det är ingen fara, säger Johansson.

Vinsten mot Slovenien är ett stort steg mot semifinal. Den innebär att Sverige går upp på lika många poäng – fyra – som gruppettan Danmark i mellanrundan. 

På fredag väntar just Danmark. 

– Den här matchen var en nyckel för avancemang och nästa match är ännu viktigare, eller i alla fall väldigt viktig om man vill sluta etta i gruppen. En tuff nöt att knäcka, men vi har alla chanser, säger Lucas Pellas. 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.