Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Skellefteå AIK

Skellefteå krossar Oskarshamn – Pär Lindholm med drömmål

Skellefteå i en 5-0 ledning efter drömmål av Pär Lindholm. 

Tabelljumbon bytte målvakt i den första perioden. 

Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Skellefteå ställdes mot tabelljumbon Oskarshamn. Efter bara 39 sekunder var nollan spräckt. Rikard Hugg var det som inledde målskyttet. 

Innan den första perioden var slut skulle Pär Lindholm göra sitt första mål för säsongen och det var inte på vilket sätt som helst. Han stod för ett drömmål när han körde slalom igenom försvaret. 

Oskarshamn bytte målvakt efter 16 spelade minuter. 

Skellefteå gick in i den första pausen med en 3-0 ledning. 

– Det är förjävla dåligt. Vi blir små, i spelar inte med bröstet ut. Jag börjar redan efter 20 sekunder med att gå bort mig, säger Oskarshamns Lukas Pilö i TV4:s sändning. 

”Vi får lite ketchupeffekt”

Den andra perioden skulle fortsätta på inslagen väg. Skellefteå utökade sin ledning med ytterligare två mål, upp till en 5-0 ledning. 

Filip Sandberg gjorde sin 400:e match i SHL och det firade han genom att göra Skellefteås sjätte mål en kvart in i den andra perioden. 

Skellefteå skulle göra 6-0 på Oskarshamn innan den andra perioden var över. 

– Vi har haft en bra känsla här, även över de sista förlusterna tycker jag att vi börjat hitta någonting. Grymma matcher här innan, tycker vi får lite ketchupeffekt här, säger Jonathan Pudas efter den andra perioden i TV4:s sändning 

Den tredje perioden blev avslagen. Trots det gjorde Filip Sandberg sitt andra mål för kvällen när Skellefteå gjorde sitt sjunde mål med drygt tio minuter kvar att spela av matchen. 

Matchen slutade 7-0 till Skellefteå mot Oskarshamn 

– Vi är inte där just nu, vi har det riktigt tufft med oss själva det är där vi börjar, våga vara i nuet och släppa ner axlarna och spela, säger Oskarshamns tränare Martin Filander i TV4:s sändning efter matchen.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.