Efter en tillsyn kräver Skolinspektionen att Estetiska skolan i Arvika ser till att ha en budget i balans innan 31 maj 2024. Annars kan Skolinspektionen sätta in mer tvingande åtgärder. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Arvikaskolan går miljoner minus – kräver budget i balans

Publicerad

Efter en tillsyn av Estetiska skolan i Arvika slår Skolinspektionen fast att skolan har stora brister i ekonomin och inte uppfyller lagkraven.

Estetiska skolan i Arvika har endast klarat budgeten ett år sedan 2018.

Det har gjort att skolan inte längre har ett eget kapital. Det slår Skolinspektionen fast efter en tillsyn och bedömer att Estetiska skolan inte har förutsättningar att driva verksamheten enligt de föreskrifter som gäller.

I ett svar hävdar skolledningen att man kommer att ha en budget i balans under senare delen av 2024. Men det räcker inte för Skolinspektionen.

Senast 31 maj 2024 ska Estetiska skolan ha ett eget positivt kapital och en budget i balans. Annars hotar Skolinspektionen med ”mer ingripande åtgärder”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.