Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Detroit Red Wings

Detroit passerade ärkerivalerna Toronto

LOS ANGELES. Detroit Red Wings hämtade upp ett 1–2-underläge i den sista perioden och besegrade Florida Panthers med 3–2 i natt, svensk tid.

På köpet fick man en annan stor prestigevinst.

Detroit passerade nämligen rivalerna Toronto Maple Leafs i tabellen.

Avslöjar Pappa Nylanders roll i förhandlingarna
Detroit Red Wings firar Robby Fabbris mål i tredje perioden.

Det var en efterlängtad seger, då Red Wings inte hade besegrat Florida sedan den 20 februari 2021.

Men det krävdes förlängning och ett powerplay för att lagkaptenen Dylan Larkin skulle hitta luckan att avgöra.

Målet kom sedan Panthersbacken Aaron Ekblad åkt ut för hakning efter 19.21 av den tredje perioden.

En tveksam utvisning tyckte förre NHL-spelaren Paul Bissonnette i expertpanelen hos TNT, som sände matchen i USA.

– Vad ska han göra? Klubban fastnar olyckligt under armen på motståndaren Alex DeBrincat. En felaktig utvisning i det läget av matchen, tycker jag, kommenterade Bissonnette.

Forsling målskytt för Florida

Efter en dryg minut av förlängningen satt segerpucken där i spel fyra mot tre. Ekblad gav domarna en ilsken blick när han lämnade utvisningsbåset.

Gustav Forsling var en av Floridas målskyttar. Han stod för kvitteringen till 2–2 i mitten av den andra perioden, vilket var svenskens sjätte mål i vinter.

– Ingen ser Forsling smyga fram från sin backplats och få två chanser att skjuta. Florida använder sig av alla fem spelarna på isen när man anfaller och här gör Detroit misstaget att backa för långt ner, analyserade Bissonnette.

Expertkollegan Henrik Lundqvist var imponerad av Detroits förmåga att mäta sig med topplagen i ligan och sade sig se kapacitet hos Lucas Raymond att ta nästa steg.

– Lucas Raymond har kapacitet att bli en av deras bästa spelare, men han behöver bli lite bättre och tajtare i sitt defensiva spel, menade Henke.

Holtz kvitterade med sitt elfte mål

I nattens andra match föll New Jersey Devils hemma mot Montreal Canadiens med 2–3.

Alexander Holtz stod för kvitteringen till 2–2 i powerplay tidigt i den sista perioden.

Det var hans elfte mål i vinter andra fullträff på de tre senaste omgångarna. Totalt har Holtz gjort 21 poäng på 42 matcher den här säsongen.

Han hade fyra skott på mål trots begränsad istid, 8.07 minuter.

Nattens möte mellan mellan Buffalo Sabres och Chicago Blackhawks blev uppskjutet på grund av snöoväder i norra delen av delstaten New York.

Matchen ska spelas på torsdagskvällen istället. Om vädret tillåter.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.