Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Birgitta Ed

Melinda Jacobs nya liv efter sagolika bröllopet

Fjolåret var omtumlande för Melinda Jacobs och Martin ”E-type” Eriksson.  

Det blev både bebis och bröllop och nu berättar barnrättskämpen om livet. 

– Det är speciellt att få kalla sig fru, säger hon till Expressen. 

Melinda Jacobs liv har förändrats drastiskt.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Föräldrarna med dottern Izadora.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Martin Eriksson med sitt första barn.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Våren 2022 blev det känt att Martin ”E-type” Eriksson, 58, mött den stora kärleken i Melinda Jacobs, 39. Sedan har allt gått i en rasande fart. 

Popstjärnan lämnade storstan för ett liv med barnrättskämpen och hennes stora barnaskara i Vadstena. Paret har sedan dess hunnit bli föräldrar samt under stor pompa och ståt firat bröllop.  

– Ja, vi har ju varit gifta ett tag nu och det känns helt fantastiskt. Det är speciellt att få kalla sig fru, säger Melinda när Expressen träffar henne på röda mattan i samband med tv-galan ”Sjung tillsammans mot cancer” på Cirkus i Stockholm. 

Paret gifte sig i Vadstena klosterkyrka den 16 september i fjol. Bröllopet blev en kändistät historia med Carola Häggkvist, Uno Svenningsson, Ernst Billgren och Sarah Dawn Finer bland gästerna. 

Även statsminister Ulf Kristersson var på plats under vigseln eftersom hustrun Birgitta Ed agerade vigselförrättare åt bröllopsparet. 

– Vi är goda vänner. Jag hade ju ett litet barn, en flicka som under tragiska omständigheter gick bort. Efter händelsen som inträffade med henne så lärde jag känna Ulf. Sedan har jag lärt känna Birgitta via Ulf. Och i dag är vi nära vänner, säger Melinda. 

Melinda Jacobs tog med Birgitta Ed på gala eftersom maken Martin var sjuk.
Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT NYHETSBYRÅN

Så pass goda vänner att Melinda Jacobs och statsministerfrun gjorde sällskap till tv-galan kvällen till ära.  

– Ja, Martin är hemma och sjuk så då fick jag med mig Birgitta i stället. Lite trist för honom men trevligt att få tillfälle att umgås med henne på tu man hand en stund. Det känns som en oerhört viktig kväll. Så det var ett ganska självklart beslut att gå även om Martin är sjuk. 

I våras köpte paret sitt första gemensamma hus som de flyttade in i några veckor innan det pampiga bröllopet ägde rum. 

– Vi har gjort en omfattande renovering av i stort sett hela huset och nu är äntligen allt klart, och det börjar kännas som vårt hem på riktigt.  

Flytten är inte den enda stora förändringen i parets liv i närtid. För ganska exakt ett år sedan kom dottern Izadora till världen. 

– Ja, det är mycket som har hänt och det har varit ett omtumlande år för oss och familjen. 

Miranda strålar när hon berättar. 

– Så mycket fantastiskt. Vi firade första julen tillsammans och snart fyller hon ett år. Tänk vad tiden går. Det är nästan svårt att ta in, och något alldeles speciellt att vara med om. Särskilt för Martin eftersom det är hans första egna barn.  

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.