Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kristoffer Törnmalm, reporter, om Märta Stenevis (MP) sjukskrivning: ”Väldigt stökigt i Miljöpartiet” Foto: SVT

Märta Stenevi sjukskriver sig

Uppdaterad
Publicerad

Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi sjukskriver sig.

”Jag har varit sliten efter den gångna hösten”, skriver hon i ett inlägg på Facebook.

På sitt privata Facebookkonto skriver Stenevi att ”mycket hände samtidigt” under hösten för henne privat och för partiet.

”All politik är lagarbete. Just nu behöver jag kliva åt sidan en stund, andra kommer se till att arbetet flyter på med oförminskad styrka.”

Hon nämner bland annat läckorna inför Miljöpartiets kongress som en bidragande faktor. Läckorna ska framförallt ha handlat om Märta Stenevis ledarstil, som av kritikerna beskrivits som ”hård”.

”Ovanpå detta omvärlden. All död”, skriver språkröret i inlägget och tillägger att hon behöver en omstart.

Helldén fortsätter som ensamt språkrör

Hur länge hon kommer vara borta framgår inte, men hon skriver att hon har fått bra stöd från sin familj, från partiet och inte minst från sin språkrörskollega Daniel Helldén.

Han valdes nyligen till nytt språkrör på kongressen och kommenterar sjukskrivningen på sociala medier. Här beskriver han den gågna hösten som tuff för många i partiet – inte minst för Märta.

”Både Märta och jag har sedan kongressen sett fram emot en gemensam turné runtom i landet. Nu får den vänta ett tag,” skriver han.

Partiets pressekreterare Caroline Wiklund säger till SVT Nyheter att Helldén blir ensamt språkrör tills vidare. Enligt henne finns det i nuläget ingen prognos för när Stenevi kommer tillbaka.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Miljöpartiets partisekreterare Katrin Wissing om Märta Stenevis sjukskrivning: ”Det har varit en tuff höst” Foto: Iman Tahbaz

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.