Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Timrå IK

Timrås krisdrag – förstärker ledarstaben

Timrå IK går tungt i SHL.

Nu väljer laget att förstärka ledarstaben för resten av säsongen – med tidigare spelaren Morten Madsen.

Avslöjar Pappa Nylanders roll i förhandlingarna
Morten Madsen.
Foto: PELLE BÖRJESSON / BILDBYRÅN
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

Sedan beskedet kom att Timrå IK:s huvudtränare Ante Karlsson inte får förlängt kontrakt efter säsongen har Timrå IK:s form dalat märkvärt.

Just nu är laget SHL:s formsvagaste – och har på de tio senaste matcherna endast tagit tre segrar.

Med en åttondeplats i tabellen väljer nu Timråledningen att agera och förstärka upp i båset.

Profilen kliver in

Den tidigare Timråspelaren, Morten Madsen, som sedan han avslutade sin spelarkarriär arbetat i klubben kommer nu vara en del av tränarstaben.

– Morten har funnits med oss som tränare under hela säsongen på träningar och runtomkring. Han har varit uppskattad på träningarna samt var uppskattad när han hoppade in i höstas. Han kommer att bli en bra tillgång till oss under matcherna framför allt, med sitt driv och sitt sätt att elda på laget, säger Timrås huvudtränare Ante Karlsson till klubbens hemsida.

Även sportchefen Kimmo Kapanen kommenterar det hela.

– Vi tycker att det här är ett bra tillfälle att lyfta in honom för resten av säsongen som ett komplement till nuvarande ledarstab, säger Kapanen.

Har varit med tidigare

Morten Madsen arbetar vid sidan av sitt uppdrag i Timrå också med det danska U18-landslaget. Han har under hösten hoppat in i Timrås bås när assisterande tränaren Lars Marklund saknades på grund av sjukdom.

På torsdagskvällen ställs Timrå mot Frölunda på hemmais.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.