Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Camilla Nordlund

Camilla Nordlunds beslut: ”Det känns så jäkla bra”

Camilla Nordlund har nyss avslutat en allsvensk säsong med Discovery och blickar mot OS i Paris. 

Nu förlänger hon sitt kontrakt hos Warner Bros. Discovery med två år.

– Att göra ytterligare ett OS går inte att tacka nej till, det känns så jäkla bra, säger Nordlund.

Camilla Nordlund.
Foto: HENRIK ISAKSSON / IBL

Tv-profilen berättar att hon trivs så otroligt bra på Discovery. Både med kollegorna som hon säger är lika mycket vänner men även med rättigheterna de har. 

Discoverys rättigheter för allsvenskan löper ut 2025. Om hon kommer att stanna efter det eller följa med rättigheterna om de skulle röra på sig, det tycker hon är för tidigt att tänka på. 

Nordlund säger att hon trivs bra på Discovery och att fortsätta där var självklart. 

– Mitt främsta fokus har varit på att förlänga med Discovery för att jag trivs så himla bra där, att fortsätta vara en del av den kanal och det gäng som vi är där ett tag till, säger Nordlund.

Tv-profilen säger att man aldrig kan veta vad som händer i tv-branschen. Hon har varit i den här branschen i drygt 16 år nu och hon säger att hon har lärt sig av att man aldrig riktigt vet vad som kommer att hända. 

– Man har lärt sig att acceptera det och att finna någon form av lugn i det. Det går inte att oroa sig för morgondagen utan man får vara glad för det man har här och nu, säger tv-profilen.

70 sidor dokument

Den allsvenska säsongen har precis gått i mål. För Camilla Nordlund innebär det ännu mer fokus på podcasten ”Vägen till toppen”, en podcast där hon möter idrottsprofiler och hör deras berättelse. Drömgästen: Armand Duplantis. 

– Jag hade förmånen att se ”Mondo” hoppa och ta OS-guld i Tokyo. Han skulle jag gärna ha med i podden, jag vet att han har ett minst sagt späckat schema framöver men det är drömgästen, säger Nordlund.

Sommar-OS i Paris 2024 är 263 dagar bort men det har hon redan börjat förbereda sig för. Camilla Nordlund säger att hon är en person som gillar att vara förberedd och att hon lägger extremt mycket tid på det. 

Nordlund berättar hon har ett dokument där hon försöker gå igenom så många som möjligt av de aktiva. För att ge sig själv kunskapen om deras bakgrund, tidigare resultat, men även om det är något intressant i deras bakgrund. 

Dokumentet hon har, det är just nu på 70 sidor och hon säger att det kommer garanterat att växa. 

– Ett sommar-OS händer ju bara vart fjärde år, man gör så gott man kan för att komma förberedd, säger Nordlund.

Hon jobbade med OS i Tokyo vilket hon säger var jättehäftigt – det saknades dock publik. Hon ser extremt mycket fram emot ett OS i Paris med publik och menar att det har en potential att bli en riktig höjdpunkt i hennes jobbmässiga liv. 

– Jag kollade senast i dag hur många dagar det är kvar till OS, det var lite fler dagar än vad jag tänkte. Men det är också mycket förberedelser som ska göras innan. Man får ta till vara på den tiden som är innan det är dags, säger tv-profilen.

Här får ”Ponne” läsa sina spådomar

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.