Dadgostar backar efter svaret på Aftonbladets kokaingranskning

Publicerad 2024-01-18

Spår av kokain har hittats på Vänsterpartiets riksdagskansli.

När Nooshi Dadgostar konfronterades svarade partiledaren att Aftonbladet borde se över sina egna toaletter. Nu backar hon från det kritiserade svaret.

– Jag förstår att det har missförståtts. Det sänder helt fel signaler, säger hon i Efter fem.

Fyra av åtta svenska riksdagspartier har spår av kokain på sina toaletter, visar Aftonbladets granskning.

Kokainservetterna som användes i granskningen verifierades av Karolinska Institutet och bekräftade att drogen funnits på Liberalerna, Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna och Vänsterpartiets kanslier.

När Aftonbladets Olof Svensson frågade Nooshi Dadgostar (V) om partiet nu planerar att drogtesta sin personal bollade hon över frågan till reportern.

– Jag skulle uppskatta om till exempel Aftonbladet själva kunde kontrollera alla sina toaletter och sina anställda. Efter det skulle man kunna diskutera åtgärder från våran del, sa hon och fortsatte:

– Skulle inte det vara roligt?

Förklaringen: Frustration

Uttalandet har fått stor kritik i sociala medier och nu backar partiledaren från sitt svar.

– Jag svarade med en viss frustration, det var så faktiskt. Jag förstår att det har missförståtts. Det sänder helt fel signaler, säger hon i TV4:s Efter Fem.

Dadgostar säger att frustrationen beror på att hon var på väg in i riksdagen för att debattera vårdfrågan.

– Min frustration är att vi aldrig tar upp frågan om vårdkrisen, människor går under i vården. Det tas nästan inte upp av några medier vilket förvånade mig så pass mycket att jag gav det här svaret, säger hon i programmet och fortsätter:

– Jag har verkligen förståelse för den kritiken som har riktats. Jag har själv tagit upp den här frågan flera gånger. Jag är väldig glad att Aftonbladet har gjort just detta därför att narkotikamissbruket är utbrett i vårt samhälle.

Nooshi Dadgostar.