Annons

Fel att omyndigförklara danskar

Malin Lernfelt skriver i sin krönika om flaggviftande fånar i Danmark, angående folkets hyllning till den nya kungen. Alltså, danskar i gemene man jämför hon med fånar!
Monarkin • Publicerad 19 januari 2024
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Låt monarkin leva kvar, i alla fall tills Victoria fått tillträda och regera färdigt, anser skribenten.
Låt monarkin leva kvar, i alla fall tills Victoria fått tillträda och regera färdigt, anser skribenten.Foto: Andreas Yngvesson

För det första tycker jag att hon omyndigförklarar alla danskar som vill ha monarkin kvar. Och för det andra menar hon att det är dags att skrota monarkin och införa republik. Detta förlegade statsskick har ingen plats i vårt moderna samhälle, enligt henne. Och för det tredje, det finns så många influensers därute i sociala medier som gör mycket bättre reklam för Sverige, allt enligt Malin Lernfelt.

Men, man får ta hela hennes artikel med en nypa salt, för debatt är ju en journalists uppgift, även om det är hennes egna högst personliga åsikt om kungahuset.

Annons

Men, käre Malin, låt oss som är lite äldre få ha kvar vårt kungahus i 15-20 år till. Eller när Victoria har tagit över och fullgjort sin plikt, då är vi framme vid cirka år 2075. Och då är vi gamlingar döa för länge sedan.

Erik Bergström, Stoby

”Låt oss som är lite äldre få ha kvar vårt kungahus i 15-20 år till.”
Annons
Annons
Annons
Annons