Gå direkt till sidans innehåll
NHL 23

"Viktiga jävla poäng"

LOS ANGELES. Det var en ”måste-vinna-match” för LA Kings.

Efter en usel turné österut med fem förluster på sex matcher var man hemma igen i natt, svensk tid, för att ta sig an Nashville Predators.

Men Nashville ger inga gratispoäng.

Med ett segermål av Gustav Nyquist lämnade man Crypto.com Arena med en 2–1-seger.

– Det här var viktiga jävla poäng. Jag tycker att vi gör en bra match, vi spelar en bra bortamatch. Alla ligger i och checkar hårt, säger Nyquist till Expressen i omklädningsrummet efteråt.

Bröderna Sedin: "Chockerande att vi blev valda"
Gustav Nyquist, Ryan O'Reilly och Filip Forsberg firar under matchen mot LA Kings.
Foto: Jerome Miron/TT

Predators gav aldrig Kings något utrymme att skapa A-chanser på.

– Och (Juuse) Saros spelade bra i kassen, men jag tycker aldrig att vi var illa ute. Det blev aldrig panik när Kings tryckte på utan vi redde ut situationerna.

Fullträffen var Nyquits 12:e i vinter och 35:e poäng på 45 matcher.

Kedjekamraten Filip Forsberg hamnade inte i poängprotokollet den här kvällen, men var förstås strålande glad över segern och läget i tabellen.

Predators passerade LA Kings och ligger på den första wildcardplatsen i Western conference.

”Jämnt och tätt”

Kings halkade ner från tredjeplatsen i Pacific division, då Edmonton Oilers vann över Seattle Kraken i natt och klättrade upp på tredje plats i divisionen.

– Det här var slutspelshockey. Jämnt och tätt och kanske inga jättechanser åt något håll, men starkt av oss att kunna vinna ikväll. Det blir förmodligen ett race med Kings hela vägen fram till dess att kampen om slutspelsplatserna är avgjord, säger Filip.

Forsberg var imponerad av målvaktsspelet i matchen.

– Både Saros och deras målvakt (David Rittich) spelade jäkligt bra, måste jag säga. Men vi försvarade bra i den tredje perioden och gav dem inga riktiga jättelägen.

 En ny bra dag på jobbet för er kedja?

– Ja, både Gustav och (Ryan) O´Reilly är ju klasspelare. Vi har fungerat bra ihop under en längre tid, så det finns inget att klaga över.

Slutspel ska det bli?

– Ja, det är tanken. Men det är fyrtio matcher kvar, så nu gäller det att undvika svackor och det har vi lyckats med förutom den där inledande roadtrippen vi hade i början av säsongen, säger Filip Forsberg.

Annons | Hockeysverige

Följ NHL på djupet
Läs mer hos Hockeysverige
Allt om världens bästa liga
Till Hockeysverige