Ikonen sparkas efter omtalade intervjun

Publicerad 2024-01-19

Troy Deeney tvingas lämna Forest Green Rovers efter sex matcher, en omtalad intervju och böter för olämpligt beteende. Dessutom kan Victor Lindelöf flytta på sig i sommar.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

Följ ämnen

DAGENS SNACKIS: Deeney lämnar efter turbulens

Så sent som i mitten av december blev Troy Deeney huvudtränare i Forest Green Rovers. Nu, endast sex matcher senare, sparkas han.

Den förre Watford-spelaren anlände till League Two-klubben som spelande assisterande tränare i augusti och gjorde fyra mål på 18 framträdanden. När huvudtränaren David Horseman senare tvingades bort valde Deeney att ta över helt.

Anledningen är dels de undermåliga resultaten, två oavgjorda möten och fyra förluster. Men antagligen också en intervju som Deeney gjorde med BBC efter senaste nederlaget, där han i stort sett kastade särskilt en av sina spelare helt under bussen.

– (Fankaty) Dabo var dålig och usel igen och jag har nyss talat om för honom att han inte kommer spela på tisdag, sa Deeney.

– Han har inte varit bra nog i åtta eller nio veckor nu, varför tror du att han inte startade. Jag har nyss sagt till honom inför alla, för sex månader sedan var den där killen en spark ifrån Premier League, nu skulle han inte ens få speltid i National League. Så är det mig eller han (som är felet)?

– Du vill inte veta hur mycket skit man behöver vara med om på det här stället, det är pinsamt. Jag hade hellre kollat på Antikrundan.

Förra säsongen var Dabo lagkamrat med Viktor Gyökeres i Coventry, som förlorade playoff-finalen mot Luton. Deeney bad senare om ursäkt för sina uttalanden.

FA har även hunnit dela ut en bot till tränaren på 1 500 pund för olämpligt beteende i matchen mot Swindon den 29 december.

Forest Green Rovers, som åkte ur League One förra året, tackar Deeney för hans arbete.

”Vi önskar Troy allt gott i framtiden”, skriver klubben.

DAGENS RYKTE: Lindelöf kan släppas

Manchester United väntas göra en ordentlig storstädning i sommar, rapporterar ESPN. Det innebär att Victor Lindelöf, som nyligen förlängde sitt kontrakt med ett år, möjligtvis lämnar ihop med mittbackskollegan Harry Maguire. Förutsatt att ”rätt bud” kommer in. Även Raphael Varane tros försvinna på fri transfer i sommar.

DAGENS BILD: Varane kan få tillsägelse

På tal om Raphael Varane så har mittbacken semestrat på en skidort de senaste dagarna – till Manchester Uniteds stora förskräckelse, menar The Sun.

En representant bekräftar att Varane inte deltog i några extremsporter. Men tidningen menar att spelaren trots allt kan frågas ut om sina aktiviteter när han återvänder till klubben. Särskilt med tanke på att han var skadebenägen under förra säsongen.

DAGENS RÄDSLA: Oklart kring Salah

Egyptens förbundskapten Rui Vitoria håller tummarna för att Mohamed Salahs skada ”inte är ett större problem”.

– Men just nu vet jag inte. Det är för tidigt att säga något, säger Vitoria enligt Sky.

Det var under mötet med Ghana (2–2) som en märkbart känslosam Salah tvingades lämna planen.

– Jag tror inte att det är allvarligt, men vi får se hur han återhämtar sig, tillägger Vitoria.

Följ ämnen i artikeln