Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Andy Murray

Stjärnan kritisk mot kommentatorns ord

Andy Murray följde Mirra Andreevas mäktiga vändning.

På plattformen X kritiserade han matchens tv-kommentator.

”Vinnare”, sammanfattade Murray kort Andreevas insats. 

Foto: JAMES GOURLEY/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL
Foto: EDGAR SU / REUTERS BILDBYRÅN

I den tredje omgången av australienska öppna mötte den ryska sensationen Mirra Andreeva franska Diane Parry. Det var i det tredje setet i underläge 5-1 för ryskan som turneringens kommentatorer gick hårt åt hennes mentala styrka i spelet.

– Hon måste verkligen jobba med den mentala biten av hennes spel, hon är alldeles för hård mot sig själv när hon ligger under. 

Efter det vände 16-åriga Andreeva matchen och tog den vidare till tie-break som hon senare vann. 

Andreeva rörd efter orden

På plattformen X reagerade tennisstjärnan Andy Murray mot kritiken som tv-kommentatorn riktade mot ryskan. Angående kommentarerna som yttrades om Andreeva när hon låg under skrev skotten:

”Anledningen till att hon vände på matchen kanske är hennes mentala styrka. Anledningen till att hon vände på matchen kanske är för att hon är tuff mot sig själv och begär mer av sig själv när hon spelar dåligt/ligger under? Vinnare”.

Andreeva som är ett stort fan av Murray berättade efter matchen att hon tyckte det var stort att han ens kollade på matchen och dessutom skrev om henne. 

– Jag ska skriva ut det. Jag ska rama in det och ha med mig det överallt. Eller så sätter jag upp det på väggen så att jag kan se det varje dag, sa Andreeva till media efter matchen. 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.