Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Paris

Joviality klar för Prix d'Amerique

Efter andraplatsen i Prix de Croix förra helgen har det spekulerats i om Joviality kan bli aktuell för Prix d’Amérique.

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD / TR Media

Nu är det också klart.

Ägarna Stall Courant berättar i ett pressmeddelande att stjärnstoet kommer att siktas mot loppet som kallats världens tuffaste, vilket körs på Vincennes i Paris den 28 januari.

– Hon tränade bra under torsdagen och allt ser bra ut. Vi har satt upp planen att tävla i det stora loppet med målet att bli topp fem. Med lite tur med loppet kan hon kanske till och med slåss om vinsten. Jag är nu helt fokuserad på att ha henne i toppform nästa söndag, säger tränaren Sabine Kagebrant i pressmeddelandet.

Joviality, som med 24 miljoner kronor intjänat hittills i sin karriär har en given plats i Prix d’Amérique, har vid sina starter i Frankrike körts av Benjamin Rochard.

Han är dock redan upptagen med att köra en av förhandsfavoriterna Izoard Vedaquais nästa söndag.

I stället blir det den trefaldiga Prix d’Amérique-vinnaren Björn Goop som, för första gången, kommer ta över tömmarna bakom Joviality.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.