Fröken Snusks låt är tillbaka på Spotify.
Fröken Snusks låt är tillbaka på Spotify. - Foto: Christine Olsson/TT & STELLA Pictures/Patrik Österberg.

Fröken Snusks storhit tillbaka på Spotify – här är nya låtnamnet

Fröken Snusks låt "Rid mig som en dalahäst" togs bort från Spotify efter att plattformen misstänkt att låtens streams var manipulerade. Nu är låten tillbaka under ett nytt namn, låtskrivare och skivbolag.


Tidigare i januari togs Fröken Snusks hitlåt "Rid mig som en dalahäst" bort från streamingplattformen Spotify efter att man misstänkt att låtens streams blivit manipulerade för att få låten att framstå som mer spelad än vad den i själva verket var.

"Rid mig som en dalahäst" borta från Spotify

Detta ledde till att Frökens Snusks medverkan i "Melodifestivalen" ifrågasattes. Dock finns inget i Melodifestivalens eller Eurovisions regelverk som säger att antalet streams på Spotify påverkar huruvida en artist får medverka eller ej.

Mellochefen om Fröken Snusk: "Hon vet vad hon gett sig in i"

Nya namnet på Fröken Snusks "Rid mig som en dalahäst"

Låten är nu tillbaka på Spotify under namnet "Dalahäst". Det var Expressen först att rapportera om. Tidigare gick det att läsa på plattformen att låten var utgiven av Rasmus Gozzis skivbolag "Gozzi Records" men numera står den som utgiven av "Dalahäst Records". Även informationen om vem som har skrivit låten har förändrats. De tidigare listade låtskrivarna var André Zuniga och Rasmus Gozzi. Nu står låten som skriven av en Oscar Ek

Fröken Snusk avslöjar – så ofta tvättar hon masken

Rasmus Gozzi och Fröken Snusk har tidigare gått ut med att låten "Rid mig som en dalahäst" återigen skulle släppas på Spotify den 4 februari men den har alltså släppts på plattformen redan nu. 

Skärmavbild från Fröken Snusks Spotify.

Allt om Rasmus Gozzi: Bolag, riktiga namnet och Fröken Snusk

Vem är Fröken Snusk? Allt om namnet, åldern, låtarna och anmälningarna

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!