Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fröken Snusk

Fröken Snusks hit tillbaka på Spotify med nytt namn

Efter misstanke om fusk har Rasmus Gozzis och Fröken Snusks stora hits plockats bort från Spotify.

Men nu är ”Rid mig som en dalahäst” tillbaka under mystiska omständigheter.

Fröken Snusk.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Flera av Fröken Snusks och Rasmus Gozzis stora hits har tagits bort från Spotify efter misstankar om manipulerade streams. En av dem är Fröken Snusks genombrottslåt ”Rid mig som en dalahäst”. 

Nu är låten är tillbaka på Spotify – men med nytt namn. 

Den heter nu bara ”Dalahäst” och är utgiven av ”Dalahäst records” fast den tidigare har varit utgiven av Gozzi records. Dessutom står det att låten är skriven av en Oscar Ek när den tidigare angavs vara skriven av André Zuniga och Rasmus Gozzi. 

Bolaget bröt med artisterna

På onsdagen kom beskedet att det var musikdistributören Amuse som hade stoppat låtarna på Spotify och att de hade brutit med Fröken Snusk och Rasmus Gozzi.

Enligt Dagens Nyheter ska de försvunna låtarna i stället publiceras via en distributionstjänst kopplad till Universal i Norge.

Rasmus Gozzi och Fröken Snusk har själva berättat på Instagram att deras låtar beräknas vara tillbaka på Spotify 4 februari – men redan nu är alltså ”Dalahäst” tillbaka.

Expressen har sökt Fröken Snusk och Spotify.

00:00 / 00:00

Ljudklippet gick inte att spela upp

Försök igen senare

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.