Finans Nyhet

Veckans mest lästa (15–19 januari)

Taggar i artikeln

Realtid
Publicerad
Uppdaterad

Realtid.se


Fundler tog in över 200 miljoner kronor – nu konkurs 
Sparplattformen Fundler, som tagit in över 200 miljoner kronor i riskkapital under flera år, har beslutat att ansöka om konkurs vid Stockholms tingsrätt. Det rapporterar Breakit och hänvisar till uppgifter.
Publicerad: 15 januari
Läs hela artikeln här>>


SAS byter Star Alliance mot Skyteam – inviger ny rutt till Atlanta
Air France och KLM:s köp av flygbolaget SAS innebär att SAS kommer att lämna flygalliansen Star Alliance till förmån för Skyteam. Och nu har SAS råkat läcka en ny rutt, som går från Köpenhamn till Atlanta – hemmabasen för Skyteamsbolaget Delta Airlines.
Publicerad: 16 januari
Läs hela artikeln här>>


Hertz dumpar 20 000 elbilar – återgår istället till fossilbränsle
Hyrbilsföretaget Hertz har beslutat att avyttra alla sina elbilar i USA och återgår istället till bilar som går på bensin och diesel. Motiveringen till lappkastet är, enligt Hertz, att Hertz kostnader för kollisioner och skador är högre för elbilar – särskilt Tesla.
Publicerad: 17 januari
Läs hela artikeln här>>

Annons


Ekobrotten som fick drömmen om Hollywood att gå i kras
Ekobrottslingen Björn Höglund anonymiseras i den nya SVT-dokumentären ”Drömmen om Hollywood”, men har en väldigt central roll i hur skådespelaren Anna-Karin Eskilsson dubbades till ”Vår tids Greta Garbo”. Realtid har grävt i artikelarkivet och försökt att sammanfatta hur allting hänger ihop.
Publicerad: 15 januari
Läs hela artikeln här>>

Hovrätten skärper bedrägeridomen för Anders Fintling Kellman
För ett år sedan dömdes Anders Fintling Kellman till två års fängelse för 42 fall av grovt bedrägeri och fyra fall av bokföringsbrott. Nu skärper hovrätten domen till två och ett halvt års fängelse.
Publicerad: 16 januari
Läs hela artikeln här>>


4,7 miljarder i obetalda anstånd har överförts till Kronofogden
Många företag som har beviljats anstånd med att betala skatt och andra avgifter kan inte betala tillbaka. En färsk rapport från Skatteverket visar att 22 000 företag fortfarande har anstånd med 43 miljarder kronor.
Publicerad: 18 januari
Läs hela artikeln här>>


Bolånebedrägeri utan förlorare: ”Jag borde ha fått bonus från Danske Bank”
Ligan utnyttjade nyanlända för att lura både välfärdssystemet och svenska banker. Exempelvis lånade Danske Bank ut 400 miljoner kronor – men drabbades inte ekonomiskt, trots bluffen. En av de åtalade menar att han till och med borde få bonus från Danske Bank då bankerna inte tog några risker på det kriminella upplägget, utan samtidigt tjänade massor med pengar på räntor och avgifter.
Publicerad: 17 januari
Läs hela artikeln här>>

Annons


Donald Trump och konsten att värdera saker
Oavsett vad man tycker om Donald Trump (och jag tycker inte) så är han en intressant tidsmarkör, på många sätt. Hans pågående juridiska tvister kastar ljus över många aktuella frågeställningar; Som hur fungerar en demokrati, hur fungerar den inte och vad är en lögn. Realtids Per Lindvall har en teori.
Publicerad: 15 januari
Läs hela krönikan här>>


Hon tar över som ny GD för Pensionsmyndigheten
Regeringen har utsett Anna Pettersson Westerberg till ny generaldirektör för Pensionsmyndigheten.
Publicerad: 16 januari
Läs hela artikeln här>>

Succéförvaltaren lämnar Swedbank Robur – London calling
Kristofer Barrett har sagt upp sig från Swedbank Robur och flyttar till London.
Publicerad: 17 januari
Läs hela artikeln här>>

 

Annons

Annons