Valdimarsson om Aston Villas bud: ”Det är jättestort”

Publicerad 2024-01-19

BORÅS. Elfsborgs målvaktsstjärna Hakon Valdimarsson, 22, närmar sig en storflytt.

Premier League-trean Aston Villa har lagt bud på islänningen.

– Det är jättestort att de är intresserade, säger han till Sportbladet.

Följ ämnen

Elfsborg hade premiärträning för herr- och damlaget inför publik under fredagskvällen.

Valdimarsson, nyss hemkommen från två landskamper med Island i Miami, såg träningen från sidan.

Frågan är hur många fler träningar han kommer göra för Elfsborg.

Hakon Valdimarsson.

Nära flytt till Aston Villa eller FCK

Transferjournalisten Fabrizio Romano uppger att både Aston Villa och FC Köpenhamn har lagt formella bud på Valdimarsson.

Uppgifter som även Sportbladet har tagit del av. Aston Villas intresse ska vara ytterst konkret.

– Det är intresse från många klubbar just nu. Vi får se vad som händer. Jag lyssnar på alternativen, säger Valdimarsson.

Aston Villa är intresserade. Vad säger du om den klubben?

– Det är stort. Det är toppklubb i Premier League och dom spelar väldigt bra. Det är jättestort att se att dom är intresserade. Det visar att jag har spelat bra senaste säsongen.

Stenhård konkurrens

Om Valdimarsson skulle flytta till Birmingham och Aston Villa så skulle han konkurrera med två landslagsmålvakter: förstekeepern och argentinske världsmästaren Emiliano Martinez, 31, och svenske landslagsettan Robin Olsen, 34.

Skulle Aston Villa vara ett bra steg för dig?

– Det kan vara det. Det är toppspelare, det är högsta kvalitet på allt. Att träna med några av världens bästa spelare är utvecklande, säger Valdimarsson.

– FCK är också en stor klubb. Dom har spelat i Champions League två år i rad. Det är nog Skandinaviens största lag. Det är inte lika stort som Premier League men skulle fortfarande vara ett bra steg.

Hur påverkar chanserna att bli förstemålvakt ditt val om du flyttar?

– Målet är alltid att få spela, sedan får man se hur länge det dröjer (innan man får spela) om jag flyttar. Just nu är jag i Elfsborg och vet inte vad som kommer hända.

Spelar du för Elfsborg den här säsongen?

– Jag har kontrakt med Elfsborg i ytterligare tre år, så förmodligen. Vi får se. Jag trivs väldigt bra här. Vi ska kvala till Europa i sommar och utmana om allsvenska guldet, säger han omgiven av autograf- och selfie-jagande supportrar på Borås Arena.

Kräver 30 miljoner kronor

Enligt Fabrizio Romano ligger Aston Villas bud på cirka 23 miljoner kronor, FCK:s på drygt 19 miljoner. Enligt danska B.T. kräver Elfsborg strax under 30 miljoner kronor för att släppa 22-åringen som blev utsedd till årets målvakt i allsvenskan 2023.

Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson:

– Det finns väldigt många klubbar som visat intresse för Hakon Valdimarsson.

Är det bud från fler än två klubbar?

– Så är det, säger Andreasson. Det känns ibland som han har vuxit ur den allsvenska kostymen men det innebär inte att det är självklart att han flyttar. Det är mycket som ska stämma.