Skyttekungarna låg bakom Brynäs vinst

Publicerad 2024-01-19

Kom det avgörande rycket i tabellen nu?

Brynäs vann seriefinalen mot Södertälje på bortais när skyttekungarna visade vägen.

Följ ämnen
Brynäs IF

Under fredagskvällen lyckades Brynäs studsa tillbaka efter den tunga hemmaförlusten mot Västerås.

Då blev det inte bara ett ryck i tabellen, utan även i skytteligan.

Två mål av Kopacka

Jack Kopacka gjorde två mål på lite drygt två minuter när han vände Brynäs underläge i mitten av den första perioden mot Södertälje.

Det var mål nummer 20 och 21 för Kopacka i hockeyallsvenskan den här säsongen.

Jack Kopacka.

Bakom amerikanen klev Miks Indrasis också upp på delad andraplats (med Björklövens Myles Powell) i skytteligan när han gjorde det viktiga 2–3-målet i andra perioden.

Rycker i tabellen

Via SSK-backen Viktor Grahns skridsko satte Indrasis säsongens 18:e mål.

– Lägger man pucken mot mål så händer bra saker, säger Indrasis till TV4.

– Den var inte på väg mot mål men vi hittade ett sätt att få den i nät, så jag är nöjd med det.

Brynäs vann matchen med 5–3 och har nu skaffat sig ett nio poäng stort försprång i hockeyallsvenskans tabell. Brynäs har 71 poäng, Södertälje och Djurgården har 62 och Björklöven, med två matcher mer spelade, har 61.