Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Barack Obama

Malia Obama gör debut på Sundance filmfestival

Malia Obama – expresidentens dotter – går under ett nytt namn.

På torsdagen debuterade hon på Sundances röda matta – en filmfestival där hon visar upp sin kortfilm ”The Heart”.

– Det är en udda liten historia, säger hon.

Malia Obama gjorde debut på Sundance – och kallar sig bara för Malia Ann.
Foto: ROBIN MARSHALL/SHUTTERSTOCK/ IBL

Kortfilmen ”The Heart” har Malia Obama, 25, skrivit och regisserat själv. Barack och Michelle Obamas dotter har tidigare visat sin film på filmfestivalerna i Telluride och i Chicago, men debuten på den röda mattan på Sundance Film Festival är speciell. Då uppmärksammar bland annat Hollywood Reporter att Malia Obama inte längre kallar sig Obama, åtminstone inte i detta sammanhang. I stället står Malia Ann som filmens regissör. Ann är Malia Obamas mellannamn. 

Den 18 minuter långa filmen beskriver hon som en ”udda liten historia”, som handlar om den ensamma Josh som sörjer sin mamma Anitas plötsliga bortgång – och som brottas med en något udda begäran hon lämnat i sitt testamente: Att han ska bevara hennes hjärta och ta hand om det efter hennes död. 

– Jag hoppas att du kommer tycka om filmen och att den kan få dig att känna dig mindre ensam, eller att den påminner dig om att inte glömma bort andra människor som är ensamma, säger hon.

Malia Obama är inte helt ny i branschen. Hon har tidigare arbetat med CBS-serien ”Extant”, HBO:s succéserie ”Girls” och nu senaste Donald Glover-serien ”Swarm”.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.