Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Formsvagt Arsenal i ett tufft derby nu

Det är två lag som letar efter formen i derbyt. 

Vi går i favoriternas spår på kvällens SHL-Bomben.


ANNONS: Lämna in Amrounis spelförslag här

ANNONS: Lämna in Amrounis systemförslag här

Foto: JAVIER GARCIA/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL
Foto: JAVIER GARCIA/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL

Dagens bästa spel

Dagens bästa spel hittar vi i den tidiga Premier League-matchen mellan Arsenal och Crystal Palace. Det är två lag som letar efter formen. Arsenal håller sakta men säkert på att spela sig ur guldstriden om vi inte ser en förbättring i spelet. Lagets två senaste matcher i ligan har slutat med derbyförluster mot Fulham och West Ham.

Nu ställs man mot ett nytt lag från London som är kända för att höja sig mot topplagen. Palace spelade jämnt mot Chelsea dagen innan julafton och jag tror att man kan ställa till det för ett Arsenal som saknar självförtroende. Palace att vinna med handicap +1,5 spelas till oddset 2,00.

Arsenal – Crystal Palace: Crystal Palace +1,5 handicap

Odds: 2,00

ANNONS: Lämna in Amrounis spelförslag här

Bomben

Vi fick se en del överraskningar i torsdagens omgång av SHL med skrällar från Skellefteå, Leksand och Oskarshamn men lördagens omgång tippar jag går mer i favoriternas tecken, framförallt hemmafavoriterna. Det är alltid ett annat tryck på lördagsmatcherna i SHL och hemmalagen har mer att bevisa framför sin publik. 

På Bomben går jag i favoriternas tecken och streckar för Leksand, Växjö och Timrå. Timrå spelar visserligen på bortais men Oskarshamn har sett iskalla ut den här säsongen. Defensiven har blivit bättre men man har fortfarande en bra bit upp till säker mark.

A. Leksand – HV71

3, 5 – 0, 2, 3

B. Växjö – Örebro

3, 5 – 0, 1, 2

C. Oskarshamn – Timrå

1, 3 – 4, 5, 6

ANNONS: Lämna in Amrounis systemförslag här

Matchlistan

Arsenal – Crystal Palace 1

Zinchenko, Timber, Elneny, Vieira och Tomiyasu är borta för Arsenal. Palace får klara sig utan Holding, Ward, Ayew, Rak-Sakyi och Doucouré. Det är två lag som letar efter formen. Avslag på ettan.


Swansea – Southampton 2

Efter en trevande inledning på säsongen har Southampton sett oslagbara ut senaste månaderna. Laget har inte förlorat sedan slutet av september. Tuff uppgift för ett uddlöst Swansea. Tvåa!


Blackburn – Huddersfield 1

Skadeläget ser ljusare ut för Blackburn men man saknar fortfarande Dolan och Hedges. Huddersfield har en lång lista av spelare som inte är tillgängliga. Trots det är det svårt att lita på Blackburn...


Bristol City – Watford 2

Watford ligger bara en poäng från en playoff-plats trots att spelet inte har övertygat den här säsongen. Det säger en del om kvalitén som finns i truppen. Bristol har fyra spelare på skadelistan.


Middlesbrough – Rotherham 1

Ser man till underliggande siffror är Boro ett av ligans bästa lag. När spelet stämmer är det få lag i serien som kan matcha Middlesbrough. Rotherham jagar sin första bortaseger för säsongen.


Norwich– West Bromwich 2

WBA kan dra fördel av att man fått längre vila inför mötet då Norwich spelade en cupmatch i veckan. WBA har producerat totalt åtta mål framåt i sina två senaste matcher. Tvåan får tipset.


Plymouth – Cardiff 1

Nykomlingen Plymouth har charmat ligan med sin offensiva fotboll. Ibland har den gränsat till att vara naiva men hemma kan man mäta sig med samtliga lag i serien. Cardiff sliter med formen.


Queens PR – Millwall 1

Varken QPR eller Millwall har rosat marknaden den här säsongen. Båda har underpresterat sett till deras trupper. Cifuentes riskerar att få sparken efter den fina starten han fick. Lutar åt ettan.


Sheffield Wednesday – Coventry 2

Coventry befäste sin position som ligans formstarkaste lag när man besegrade Leicester med 3-1 på hemmaplan i den förra omgången. Sheffield har höjt sig på slutet men ställs mot tufft motstånd.


Stoke – Birmingham 2

Fielding, Stevens och Tchamadeu är borta för Stoke. Hos gästerna saknas Chang, Hall, Laird och Roberts med skador. Birmingham har fått ett lyft sedan tränarbytet. Spelvärd skrälltvåa.


Brentford – Nottingham 1

Nyckelmatch för Brentford efter flera matcher med sämre resultat. Deras stjärnanfallare Toney är tillbaka efter sin långa avstängning. Det kommer att ge Brentfords offensiv ett lyft. Stark etta.


Leipzig – Leverkusen 2

Fyran Leipzig tar emot ettan Leverkusen i en match som Leipzig måste vinna om gulddrömmen ska leva vidare. Gästerna är fortfarande obesegrade i Bundesliga efter 17 spelade matcher. Tvåan tippas.


Udinese – Milan 2

Skadelistan krymper för Udinese och man har sett bra ute spelmässigt den senaste tiden. Milan saknar nio spelare inför kvällens möte. Udinese har fortsatt Deulofeu borta med en skada. Vidöppet!


Celta Vigo – Real Sociedad X

Det här blir Sociedads fjärde raka match på bortaplan. Det är tufft och krävande att befinna sig på resande fot. Celta har visat upp en stigande form. Två senaste matcherna mellan lagen har slutat 1-1.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Har du vad som krävs för att få 13 rätt? Gör upp om miljonerna i helgen!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Stryktipset