Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Totalt kaos utbröt i slutminuten mellan Sverige och Danmark.

Nu ger europeiska handbollsförbundet sin syn vad som inträffade - och erkänner domarnas misstag.

Vi vill klargöra det var ett misstag”, skriver man i en kommentar.

Den sista minuten av Sveriges match mot Danmark blev kaotisk.

Danmark ledde med 28-27 och anföll i matchens sista minut. Med 17 sekunder kvar gjorde Magnus Landin 29-27 till Danmark och dödade därmed matchen.

Men efter vilda protester från svenskt håll dömdes mål bort efter en lång videogranskning då Danmark använt sig av en passning för mycket i uppbyggnaden till målet.

Klockan backades till 59.43 och Sverige fick bollen.

I anfallet efter gjorde Oscar Bergendahl 28-28, men även det målet underkändes efter att en dansk försvarare knuffat in Hampus Wanne i målgården.

– Vi och Danmark är kanske de som har spelat med kant in mest av alla i hela världen, då väljer de att ta sista kantspelaren som blir indragen av försvararen. Det vet jag inte om det är riktigt välförtjänt med tio sekunder kvar, sa en upprörd Jim Gottfridsson efter matchen.

Erkänner fel efter kaosmatchen

Dagen efter rysaren i Hamburg erkänner nu europeiska handbollsförbundet att domarna gjorde fel i slutet av matchen.

I ett uttalande skriver man att det inte var rätt att flytta backa matchklockan till 59.43.

Europeiska handbollsförbundet vill klargöra att det här var ett misstag. Enligt det internationella handbollsförbundets regelbok kan klockan bara backas efter ett misstag från sekretariatet eller om klockan är trasig”, skriver man.

Förbundet skriver också att man rätt beslut hade varit att starta om matchen med svenskt frikast när klockan stod på 59.57, vilket var tidpunkten när matchen pausades.

Vi har inte fått in någon protest efter matchen. Därför har inga andra åtgärder vidtagits”, skriver man i uttalandet.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.