Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Prinsessan Kate

Prinsessan Kate återupptar arbetet – direkt från sjuksängen

Prinsessan Kate återhämtar sig fortfarande på sjukhus.

När hon släpps ut kommer hon återuppta sitt jobb – från sjuksängen i Adelaide Cottage på Windsor.

Victorias kamp när Billström höll tal
Prinsessan Kate väntas återuppta sitt arbete så snart hon kommer hem från sjukhuset.
Foto: STEPHEN LOCK / POLARIS/ IBL

Prinsessan Kate, 42, genomgick en större operation i buken tidigare i veckan. Enligt läkarna kommer hon att behöva stanna på sjukhuset i sammanlagt två veckor innan hon släpps hem, för att återhämta sig tillsammans med familjen i Adelaide Cottage på Windsor.

Prinsessan har ställt in alla sina offentliga uppdrag och väntas inte återuppta sitt arbete till hundra procent förrän framåt påsken. Men att hon skulle kunna släppa sina åtaganden helt tror inte hennes medarbetare på för en sekund. The Times källor i hovet talar om Kates ”outtröttliga engagemang för sin plikt” och att hon kommer vilja fortsätta vissa uppdrag ”så snart som möjligt”. 

Kung Charles opereras

Samtidigt understryker de att både Kate och William flyttat fokus från arbete till familjen.

– Nu är det 100 procent familj först, sedan jobbet, säger en källa.

– Barnen är alltid i mitten av deras universum och det kommer att fortsätta vara så. De vill se till att allt är så normalt som möjligt framöver.

Samtidigt som Kate och William är satta ur spel ska även kung Charles opereras för en förstorad prostata i veckan. Det innebär att samtliga av de högst uppsatta kungligheterna inte är tillgängliga i offentligheten, men kungen uppges inte ha några problem med Williams val att prioritera familjen framför sina kungliga uppdrag.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.