Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Friedrich om tiden med Alisson: "Allt vände på en sommar"

Allsvenskan

Alisson Becker är given i Liverpool.
Förre lagkamraten Ricardo Friedrich, numera i Malmö FF, blickar tillbaka mot de tidiga åren.
- Internacional tvekade på om han skulle lyckas, säger Friedrich till Fotboll Skåne.

1:15
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Ricardo Friedrich, 30, har plockats in till Malmö FF som ersättare till Ismael Diawara, som i sin tur flyttat till AIK.

Därmed återförenas Friedrich, som anslutit som bosman efter att ha lämnat Kalmar FF, med sin gamle tränare Henrik Rydström.

- Rydström var den huvudsakliga anledningen till att jag flyttade till Sverige, tack vare sättet som han ser på fotboll. Jag tror att det är så jag också ser på fotboll och på mitt spel, att det funkar ganska bra i det systemet, sa Friedrich till Fotbollskanalen nyligen.

Den brasilianske målvakten berättar nu för Fotboll Skåne om sin resa, inte minst om hur han som ung spelade i Internacionals u-lag ihop med Liverpools målvakt Alisson Becker.

Annons

- Alisson och jag var där samtidigt. Jag hoppas att jag får chansen här att spela mot honom i Champions League. Vi har skrivit lite till varandra några gånger. Jag skulle verkligen vilja spela mot honom, säger Friedrich till Fotboll Skåne och fortsätter:

- Hans teknik var alltid imponerande och han jobbade väldigt hårt. Men när han var 16 fick han verkligen sitt genombrott. Han blev större och starkare. Jag kommer ihåg att när jag kom dit höll Internacional på att släppa honom, eftersom han inte var så lång och hade problem med vikten. De tvekade på om han skulle lyckas, men sedan vände allt för honom på en sommar.

Friedrich resonerar därefter kring sin ålder och menar att han hoppas spela länge.

- När jag kom hit och såg alla resurser som finns här… Helt plötsligt började jag fundera på om jag kan spela tills jag är 42, 43 år. Det känns om att jag precis påbörjat min karriär. Jag satte mycket press på mig själv tidigare. Jag satte höga krav. Jag visste inte hur jag skulle släppa saker. Jag sätter fortfarande höga krav på mig själv, men jag har lärt mig hur jag sparar energi, säger han till Fotboll Skåne.

Annons

Friedrich, som signerat ett avtal över 2026, har även huserat i Ituano, Esportivo, RoPS och Bodø/Glimt.

Publicerad 2024-01-21 kl 14:55

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto