Palworld lanserades under fredagen till PC och Xbox och har redan börjat slå tunga titlar på Steam när det kommer till samtidiga spelare. Under helgen har spelare flockats till titeln och antalet spelare samtidigt nådde nyligen 1,3 miljoner, vilket gör att spelet ligger på femteplats och har gått förbi titlar som Elden Ring, Baldur's Gate 3 och Cyberpunk 2077.

palworld.jpg

En bit kvar till toppen, men succén är redan ett faktum.

Palworld beskrivs som ett Pokémon fast med vapen, men till skillnad från den Nintendo-exklusiva spelserien är möjligheterna i Palworld betydligt mer omfattande. Utöver monsterdelen är det mycket fokus på överlevande, utforskande, byggande samt industriverksamhet.

Utöver att vara tillgängligt via Steam där spelare kan lägga vantarna på titeln för 26 euro, är spelet också en del av Xbox Game Pass där prenumeranter kan lira på PC och Xbox utan extra kostnad.

Den stora vågen spelare kommer, inte helt oväntat, med sina bekymmer. Spelets servrar för coop-spelande där spelare kan utforska världen tillsammans har gått på knäna, men utvecklarna jobbar på att förbättra stabiliteten. Spelare som vill lira själva ska dock inte ha några problem med att avnjuta titeln.

Huruvida Palworld fortsätter hålla populariteten uppe återstår att se. Spelet är ett early access-spel och ska få rullande uppdateringar baserat på spelarnas feedback, men trots att skarp lansering inte kommer ske än på ett tag är den nuvarande succén ett faktum och det är onekligen en titel att hålla ögonen på under 2024.

Har du testat Palworld än?