Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

David Batra

Batras sena natt på palatset: ”Bangar inte”

Första julen på Tessinska.

Då fortsatte festen ända tills David Batra kom hem från ljuständningen.

– Det är klart det spökar, säger han.

David Batra och Anna Kinberg Batra på premiären av ”Stockholm bloodbath”.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / STELLA PICTURES
Sophie Cookson och Alba August i ”Stockholm bloodbath”.
Foto: Kristóf Galgóczi Németh / Viaplay Group

När Expressen träffar landshövding Anna Kinberg Batra, 53, tillsammans med maken och komikern David Batra, 51, under premiären av ”Stockholm bloodbath”, skämtar hon om att Danmark har en snällare kung nu än på 1500-talet.

Du kanske rentav får träffa nykrönta kung Frederik X i ditt ämbete som landshövding i Stockholms län?

– Det vore trevligt. Han är mycket välkommen till Tessinska palatset. Under fredliga former, säger landshövdingen skämtsamt.

Maken David hade hedersuppdraget att hålla tittarna sällskap i rutan som SVT:s julvärd. Det var första julen under det drygt 20 år långa äktenskapet som Anna och David firade på varsitt håll.

– Han var fantastisk i rutan och skötte sig utmärkt. Det enda trista var att det blev mycket mat över. Men han kom ju hem på natten sen, så småningom. 

”Det var belöningen”

David har tidigare berättat för Expressen att han redan innan sändningen längtade tills allt var över och han skulle få komma hem, och i sin ensamhet njuta av skinka och sill på julaftonsnatten.

– Precis så blev det. Det var belöningen någonstans. Men jag slapp fira ensam som jag först trodde. De flesta i familjen var faktiskt kvar när jag kom hem.

David menar att Anna, som enligt honom själv ”inte bangar en fest”, höll ställningarna hemma på palatset. Gästerna hade troligen så roligt att de inte hade en tanke på att gå hem.

Anna Kinberg Batra framför Tessinska palatset.
Foto: Magnus Hallgren/DN/TT / TT NYHETSBYRÅN

– Det var ju första julen i landshövdingeresidenset. Jag vet inte vad jag ska svara på det? Vi hade ju hela familjen och släkten där, så party med ansvar får jag säga. 

Anna Kinberg Batra utsågs till landshövding och tillträdde tjänsten så sent som i mars 2023, och familjen har i knappt ett år bott på Tessinska palatset på Slottsbacken i Stockholm. En bostad som kommer med jobbet.

Vad är den största skillnaden med att bo i ett palats jämfört med lägenheten ni bodde in tidigare?

– Det spökade inte i vår lägenhet och det tror jag att det gör i Tessinska palatset, säger Anna.

”Kanske är gastar...”

Du tror det?

– Vi vet inte. Det är ganska nytt fortfarande. Det var första julen, men det var lite konstiga ljud och så där.

Det kanske var någon gäst som inte gått hem och i stället gömt sig i någon vrå?

– Kanske det, säger Anna och skrattar.

David Batra går på sin hustrus linje.

– Jag känner också av vibbarna. Det gör man ju. Ett palats från 1700-talet i Gamla stan. Det är klart det spökar. Det kanske rentav är några gastar från blodbadet på Stortorget som lever kvar?

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.