Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Läge att chansa med alla tecken

Kniven mot strupen för en av mästerskapsfavoriterna – experterna är överens om spiken. 

Hemmastarkt Granada kan ställa till det för storklubben.


ANNONS: Lämna in Dybbans 108-raderssystem här 

ANNONS: Lämna in Amrounis 108-raderssystem här 

Atletico Madrid är lappens största favorit.
Foto: DAX IMAGES/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL

Kuponganalys

Måndagens kupong är en mix av matcher från hela världen. Afrikanska mästerskapet, italienska supercupen, Premier League, La Liga, The Championship, Segundan och den colombianska ligan finns alla med kupongen. Nästan samtliga matcher har en tydlig favorit och det behöver bli några skrällar för att utdelningen ska stiga. Atletico Madrid är kupongens mest överstreckade favorit till 76% i nuläget.

OMGÅNGEN I KORTHET

Dybbans bästa spik

Egypten

Egypten har haft en tung turnering och har nu kniven mot strupen i den här matchen för att nå slutspelet. Till råga på allt skadade sig Salah senast mot Ghana (2-2) och är out. Bra läge här dock mot överraskningen Kap Verde som redan är klara gruppsegrare och bör lufta truppen. Det är inte ofta man får både högst grundklass och motivation på samma sida. När tvåan ser ut att bli understreckad så spikar jag.


Amrounis bästa spik

Egypten

Kap Verde har redan vunnit två matcher och är klara för slutspel. Man kan därför kosta på sig att rotera i startelvan inför kommande slutspel. Egypten har kryssat sina två inledande matcher och behöver en seger för att vara helt säkra på avancemang. Gästerna har ett bättre lag på pappret och ska vara klar favorit i matchen.


Dybbans bästa skräll

Granada

Granada är ett helt annat lag hemma i Andalusien jämfört med resande fot. Tio av lagets elva pinnar har plockats här. Tufft här när Atletico Madrid gästar, men AM stod för en riktig urladdning (4-2) och 120 minuters spel efter förlängning i Copa del Rey mot Real Madrid för bara några dagar sen. Det kan sitta i både ben och skalle. När tvåan streckas alldeles för högt chansar jag med alla tecken. 


Amrounis bästa skräll

Ipswich

Det finns flera alternativ som skrällar på kupongen då flera av favoriterna blivit rejält överstreckade. Atletico Madrid till 60% är det mest tydliga exemplet men även Leicester drar en hel del spel till sig. Det är ettan mot tvåan i tabellen och Leicester kommer från en svag insats mot Coventry i den förra omgången. Det är jämnare än streckningen föreslår.

Match för match

1. Napoli – Inter

Det är final på i den italienska supercupen på neutral mark i Riyadh. Napoli saknar Natan och Traore medan gästerna har Cuadrado på skadelistan. Inter var överlägset när lagen möttes i ligan i början av december.

2. Brighton – Wolverhampton

I takt med att skadelistan blivit kortare har Brighton börjat hitta tillbaka till sitt spel igen. Wolves saknar Traore, Hwang och Ait-Nouri. Brighton får klara sig utan Adingra, March, Mitoma och Fati.


3. Leicester – Ipswich

Seriefinal mellan ettan Leicester och tvåan Ipswich. Leicester kommer från en svag insats mot Coventry. Fatawu, Vardy och Ndidi ser ut att missa mötet för Leicester. Ettan ska vara klar favorit.


4. Granada – Atletico Madrid

Atletico kommer stärkta till matchen efter segern i derbyt mot Real. Gästerna har Vitolo, Lemar och Azpilicueta på skadelistan. Granada befinner sig under strecket.


5. Kap Verde – Egypten

Efter segrar mot Mocambique och Ghana är Kap Verde redan klara för slutspel och kan därför rotera spelare i startelvan. Egypten behöver tre poäng för att vara helt säkra på avancemang.


6. Mocambique – Ghana

Inget av lagen kan dra nytta av ett kryss. Ghana har pressen på sig att avancera då det vore ett fiasko att åka ur redan i gruppspelet. West Hams Kudus stod för två mål i matchen mot Egypten senast.


7. Leganes – Burgos

Leganes toppar tabellen men formen har inte varit den bästa på slutet. Det har bara blivit en seger på lagets fem senaste ligamatcher. När lagen möttes i höstas vann Burgos hemma med 1-0.


8. La Equidad – Envigado

Det är ligapremiär och svårt att veta vart lagen står. La Equidad var näst intill oslagbara på hemmaplan under fjolåret. Laget har 19 raka hemmamatcher utan en förlust. Förra säsongen slutade motsvarande möte 1-1.

ANNONS:
Expertens systemförslag:

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Har du vad som krävs för att få 13 rätt? Gör upp om miljonerna i helgen!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Stryktipset