Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

V75-tips

Han är en luring i tunn Gulddivision

SportExpressens spelredaktion jobbar hårt med att bjuda läsarna på de bästa V75-tipsen.

Redan när startlistorna släpps börjar påläsningen, och under måndagen kommer första tanken från experterna.

Här är Fredrik Edholms tidiga tankar inför V75 på Axevalla. 

Här är Fredrik Edholms tidiga tankar inför V75 på Axevalla.
Foto: MATILDA ÖHRMAN / TR BILD
Fredrik Edholm.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG

V75-1

En riktigt tunn Gulddivision inleder kupongen. 1 Rome Pays Off höjer sig en klass i ledningen och skulle han komma dit kan han hålla undan över 1 640 meter. 7 Dats So Cool och 8 Bearime tillhör de bättre i fältet men deras dåliga startspår reducerar vinstchansen en hel del. 6 Heart of Steel är en outsider.

V75-2

3 Hertz och 7 Kelly Smart Face tillhör båda de bättre i loppet och med tanke på läget kanske det kan vara dags för Jeppe Juels Hertz att få vinna lopp igen? 5 Vikens Bonjour, 6 Mona Moonlight samt 9 Vicky Montoya är tre riktigt formstarka hästar som man nog inte ska räkna bort helt och hållet.

V75-3

Med två lopp innanför västen borde formen vara framflyttad på 11 Southwind Boko som känns tidig trots bakspåret. Axevallas långa upplopp brukar underlätta för hästarna från bakspår. 6 Rosemary Tile (mycket rejäl vid segern senast) och hemmahästen 7 Heartbeat Julie ska också vara med i resonemanget.

V75-4

1 Woodbank har fin form och är under utveckling. Med tanke på läget och att Magnus A Djuse hoppar upp i sulkyn måste det vara ett tidigt bud. 2 Mayhem Mary vann på en fin tid senast och har vass form. 4 Sabani har två raka segrar varav den senaste togs på den aktuella distansen. Räknas.

V75-5

1 Cassius Clay D.E. är en vinnartyp som visade prov på inställning vid segern från dödens senast. Blir farlig här också om inte spåret blir en fälla. 4 Soundtrack har pausat ett tar veckor men är bra i grunden. 11 Utah Southwind blir allt bättre och vid hårt tempo kan även 12 Mud Hill fälla många till slut.

V75-6

2 Judge D. och 4 Black Fire möttes på nyårsafton senast och då drog den förstnämnde det längsta strået från eldningen. Det kan mycket väl bli en repris den här gången. 7 Mulberry har svarat för två fina insatser i Christoffer Erikssons regi och är en luring trots att spåret inte blev vad man önskade.

V75-7

2 Game Brodde är mycket bättre än raden och från ett passande läge kan det vara dags för seger för Untersteiners häst. 1 Olga Utca övertygade senast. Men vart hamnar hon från innern? Får hon chansen i tid slutar hon långt framme. 5 Bottnas Idol är färsk i klassen. Stark och bra form dock.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.