Hoppa till innehållet

Rekordsiffror för Dagens industri

2023 präglades av stor ekonomisk dramatik med rusande inflation, stigande räntor och hög volatilitet på världens börser.

Men oroliga tider betyder också en ökad efterfrågan på kvalificerad och lättillgänglig ekonomijournalistik och jag är stolt att berätta att Dagens industri noterar ett nytt rekord i antalet prenumeranter.

Dagens industri växer och har nu passerat 131.000 prenumeranter.
Dagens industri växer och har nu passerat 131.000 prenumeranter.Foto: Cornelia Jönsson

Om vi låter siffrorna tala för sig själva: Vid årets slut hade Dagens industri 131.000 prenumeranter, varav nästan 100.000 är helt digitala. Ett imponerande kliv från 2016, då vi introducerade betalväggen med 60.000 prenumeranter, varav endast 5.000 var helt digitala. Detta överträffar även det tidigare rekordet från 2001 då Dagens industri noterade 126.500 prenumeranter.

Vårt framgångsrika år 2023 är resultatet av djärva beslut och nytänkande i en för många utmanande mediekonjunktur. Framgång beror på ett omfattande förändringsarbete för att säkerställa vår framtid. Vi har implementerat en ny organisation, nya arbetssätt och en ny förpackning. Chefer har fått tydligare ansvar, korsfunktionella team samarbetar för maximal genomslagskraft, och en digital redesign har gett Di ett kraftfullare visuellt uttryck.

Vi har sett positiva resultat på flera fronter: Sidvisningarna steg med 6 procent (867 miljoner), strömstarter ökade med 19 procent (123 miljoner), och betalväggsköpen sköt i höjden med 26 procent (12.821 stycken).

Men Dagens industri har inte bara ökat antalet prenumeranter och sidvisningar, utan det viktigaste beviset på vår framgång är att våra prenumeranter återkommer allt oftare för att ta del av vår journalistik.

Dagens industris roll som nyhetskälla och analytisk kraft inom ekonomi, börs och politik har aldrig varit mer efterfrågad. Under 2023, ett år av ökad ekonomisk oro, var vår journalistik avgörande för att förse användarna med beslutsunderlag.

Men vi är mer än bara en dagstidning. Vi är en central mötesplats för konferenser, nätverk och utbildning. Med över 15.000 deltagare på våra evenemang under 2023 och förvärvet av chefsnätverket Close, har vi tagit ytterligare steg inom professionella nätverk.

2024 har startat lika spännande som 2023 slutade och vår ambition är att fortsätta vara en del av framgången för Dagens industris växande skara av prenumeranter.

Peter Fellman, chefredaktör på Dagens industri.
Peter Fellman, chefredaktör på Dagens industri.Foto: Di
Detta är en artikel från Di:s analysredaktion. Dagens industris journalister måste rapportera privata aktieinköp till ansvarig utgivare, och innehavet får säljas tidigast efter en månad.

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera