En gruvlig revansch

Äntligen måndag och återigen dags att hylla spelarna som stått ut under den gångna veckan samt lyfta fram andra händelser på- och vid sidan av isen som är värda en plats i strålkastarnas ljus.

Veckans lag #17

Målvakt:

Victor Brattström Färjestad

Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

BILDBYRÅN

Victor Brattström stod för några högklassiga räddningar och var den enskilt största anledningen till att Färjestad endast förlorade med 2-0 mot Skellefteå i torsdags. När Färjestad tog emot Rögle i lördags höll Brattström SHL-karriärens första nolla. Rögle tryckte på framför allt under inledningen av matchen och hade en del chanser men Brattström stod pall och svarade för en lysande insats.
Brattström har i Färjestad, med ett bättre försvarsspel framför sig, visat att han är en duktig målvakt. Det är en minst sagt gruvlig revansch efter tiden i HV71 där han varken fick chansen eller spelet att stämma.

Bubblare: Matteus Ward Luleå

Backar:

Joel Persson Växjö (4)

Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN /

BILDBYRÅN

SHL’s just nu bästa spelare fortsätter att imponera i alla delar av spelet. Joel Persson har skämt bort oss med sitt fina spel genom åren men det som han visar upp just nu är bland det bättre jag sett honom prestera. Persson levererar alltid bra passningar och sprider ett stort lugn omkring sig. Ingen annan spelare i serien är lika duktig på att styra tempot och matchbilden som Persson gör för tillfället.

Patrik Norén Leksand

Foto: Daniel Eriksson BILDBYRÅN

BILDBYRÅN

En av seriens mest positiva överraskningar den här säsongen. Patrik Norén är följsam, lugn och spelar rejält över hela isen. Så fort Norén är på isen så infinner sig ett form av lugn i Leksands spel. Jag är väldigt imponerad av det som Norén visat upp sett över hela säsongen och framför allt under den gånga veckan.

Bubblare: Jesper Sellgren Luleå, Arvid Lundberg Skellefteå

Forwards:

Anton Wedin Timrå

Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN

BILDBYRÅN

Anton Wedin har förmågan att bryta mönster, göra det oväntade, dra ner på tempot för att sedan växla upp och utmana sin motståndare. Efter mängder med skadeproblem har Wedin den gångna veckan visat vilken klasspelare han i grunden är. I Wedin har Timrå ett sparkapital förutsatt att han kan hålla sig någorlunda skadefri framöver.

Noah Östlund Växjö

Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN /

BILDBYRÅN

Noah Östlund har tagit med sig formen från JVM tillbaka till Växjö och SHL. Han är så begåvad i allt han gör och tycks ta steg för varje match som går. I avsaknaden av stjärncentern Kalle Kossila har Östlund fått en större och mer betydande roll som han onekligen också tagit till vara på.

Filip Hållander Timrå (2)

Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN

Jag gillar den fart och kraft som Filip Hållander stått för den gångna veckan. Kedjan med Anton Wedin, Anton Lander och Hållander har varit riktigt vass. Hållander svarade för fem poäng som alla kom i lika styrka. För Timrås del är det viktigt att få igång Hållanders produktion än mer frekvent. Men lika viktigt är det att han spelar med den kraft och styrka som han gjorde under den gågna veckan.
Då är han en spelare som kan flytta upp spelet i offensiv zon och som man kan bygga anfall runt.

Bubblare: Oscar Lang Leksand, Patrick Russell Linköping, Dylan McLaughlin Växjö

Coach:

Anders Karlsson Timrå (2)

Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Timrå var inne i en negativ trend och började så sakteliga känna flåset från lagen bakifrån. Inför mötet med Frölunda i torsdags var Timrå seriens formsvagaste lag de tio senaste matcherna. Timrå övertygade och vann över göteborgarna, som i sin tur var formstarkast över samma tidsperiod. Det var för övrigt Timrås sjunde raka seger mot just Frölunda.
I lördags vann Karlssons gäng bortamatchen mot Oskarshamn med 4-2.
En bra vecka för Timrå som återigen kan blicka uppåt i tabellen.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Veckans… Junior
Givetvis är Växjös Noah Östlund det givna valet som Veckans junior. Bakom honom fortsätter Oscar Fisker Molgaard att imponera. Den danske talangen har haft en fin utveckling och är just nu en av HV´s ledande spelare.

Veckans… Nollor
I lördags höll Färjestads Victor Brattström, Linköpings Marcus Högberg, Luleå Matteus Ward och Växjös Emil Larmi nollan medan Oskarshamns Emil Kruse och Skellefteås Gustav Lindvall gjorde detsamma i torsdags.

Veckans… Hattrick
I lördagens 3-0 seger mot MoDo svarade Linköpings Patrick Rusell för ett hattrick. Tidigare under säsongen har Växjös Hugo Gustafsson och Marcus Sylvegård, MoDo´s Mikkel Aagaard, Luleås Oscar Eklind, Linköpings Broc Little och MoDos Johan Södergran alla svarat för varsitt hattrick.

Veckans… Doldis
Likt Noah Östlund har Victor Stjernborg fått en större och mer betydande roll i Växjö den senaste tiden. Jag har alltid gillat Stjenborgs attityd, arbetsmoral och hans karaktär. Nu har han också adderat en offensiv till sitt spel som jag inte sett tidigare.

Veckans… Energiknippe
Jag gillar den energi och den fart som Oscar Lang står för. Mot Linköping i torsdags var Lang riktigt bra precis som han var i lördags mot HV71. Leksands styrka just nu är att man har en bra bredd i laget med olika spelare som kliver fram och levererar. Den gångna veckan var Lang en av dem. Starkt av Leksand att studsa tillbaka och vinna båda sina matcher efter raset mot Växjö veckan innan.

Veckans… Det unnar jag honom
Skellefteås Gustav Lindvall var märkbart rörd och tagen efter segern mot Färjestad i torsdags.
Lindvall har slitit hårt för att ta sig tillbaka mellan stolparna och bli kvitt den skadeproblematik som stört honom en längre tid.
Glädjen, lättnaden och kärleken till hockeyn och sina lagkamrater blev tydlig efter säsongens första nolla mot Färjestad.

Veckans… Still going strong
Jag hoppas att alla verkligen förstår och de med sympatier för Växjö uppskattar hur bra Robert Rosén spelar just nu. Vid en ålder av 36 så dikterar Rosén fortsatt tempot i spelet när han är på isen. I det skede som Rosén befinner sig i sin karriär så kan han nog njuta av vardagen mer än vad han kunde göra för ett gäng år sedan. Jag tycker att det syns på isen också.
Den gångna veckan svarade Rosén poäng nummer 500 i Växjödressen när han gjorde 1-0 målet mot Örebro.

Veckans… Klubbrekord

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina val av kakor. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

Veckans… Podd

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina val av kakor. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Vill ni vara med och påverka veckans lista?
Hör av er på Twitter, Instagram eller Facebook.

Tack för att ni tog er tid

Sanny