Elgiganten tvingas stänga en av sina största butiker.
Elgiganten tvingas stänga en av sina största butiker. - Foto: Fredrik Persson/TT & Vegard Grøtt/TT.

Hemelektronikjätte stänger igen butik för gott

Teknikjätten Elgiganten tvingas slå igen en butik på 2 200 kvadratmeter. Anledningen är bristande lönsamhet, något som flera hemelektronikbutiker drabbats av.


År 2009 slog en Elgiganten-butik upp dörrarna i Göteborg – en jättebutik med två våningar och ett utrymme på 2 200 kvadratmeter. I april stänger den nästan femtonåriga butiken igen eftersom butiken helt enkelt inte går runt längre. Det var Göteborgs-Posten först att rapportera om. 

Bristande lönsamhet

– Bakgrunden till beslutet är ett förändrat kundmönster och lönsamhet efter pandemin. Vi har precis meddelat vår personal, säger Niclas Ericsson, vd för Elgiganten till GP.

Monsterlön för Elgigantens vd – så mycket tjänar Niclas Eriksson

Butiken är belägen i Nordstan men kommer alltså att stänga igen för gott i april. Vem eller vilka som kommer att ta över den stora lokalen återstår att se. 

"Vi för en dialog med flera intressenter, men mer än så kan jag inte säga i nuläget", skriver Rebecca L Thorell, kommunikationschef hos Vasakronan till GP.

Par stal spelkonsoler för 38 000 kronor på Elgiganten – döms till fängelse

Flera teknikjättar stänger igen

Flera hemelektroniksbutiker har tvingats slå igen under den senaste tiden – senast var det Webhallen som tvingades stänga fem butiker på en månad. Webhallen är också en av de butikskedjor som har störst skatteskuld. I december hade de en skuld på 300 miljoner kronor, enligt Göteborgs-Posten

Styr telefonen med tungan – nya prototypen

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!