Microsoft verkar inte riktigt ha bestämt sig för hur företaget ska göra med kommande Windows-uppdateringar. Det har tidigare gått rykten om att Windows 12 kan släppas så tidigt som mot slutet av 2024, och den tidiga lanseringen ska vara kopplad till att Microsoft kommer lägga till AI lite varstans i systemet och vill göra Windows 12 till ”AI-Windows”, anpassat för den nya generation av ”AI-datorer” som både Microsoft och Intel har börjat tala om.

Nu påstår dock Windows Central att något Windows 12 förmodligen inte kommer dyka upp i år, och att att den skenbara förvirringen kring namn och versioner har med den tidigare chefen Panos Panay att göra. Sedan han hastigt och lustigt lämnade Microsoft i september har företaget utfört flera mindre kursändringar, och en av de kan alltså vara att hålla liv i Windows 11 längre.

Den uppdatering med nya AI-funktioner och annat som kunde ha fått namnet Windows 12 kommer enligt Windows Centrals källor fortfarande släppas under hösten men kommer helt enkelt kallas Windows 11 version 24H2.

Uppgifterna kan förklara varför en sådan version av Windows 11 upptäcktes i DMSA-funktionen i slutet av förra året, och fick Neowin att spekulera att Windows 12 kan ha skjutits på framtiden.