Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör assistentåklagare Emelie Månsson berätta om rutinerna för sexköp på Sölvesborgskvinnans massagesalong. Foto: Polisens förundersökning

Så bokfördes sexköpen på Sölvesborgskvinnans misstänkta bordell

Uppdaterad
Publicerad

Massöserna på den misstänkta Sölvesborgskvinnans bordell i Skåne tog emot 2-3 sexköpare om dagen. Det visar den omfattande utredningen.

Massagebesök med ”happy ending” bokfördes med en stjärna.

Under måndagen har de sista handlingarna i förundersökningen om Sölvesborgskvinnans misstänka bordell i Skåne sekretessprövats och skickats ut till media.

De senaste delarna ur den visar bland annat att Sölvesborgskvinnan själv ska ha sålt sexuella tjänster på sin massagesalong – samtidigt som hon ska ha övertalat nio anställda kvinnor att göra samma sak.

Sölvesborgskvinna drev misstänkt bordell i Skåne

Dubbelswishar

Under utredningen har det kommit fram att en massös i genomsnitt ska ha haft mellan 2 och 3 sexköparkunder om dagen – en verksamhet som Sölvesborgskvinnan misstänks ha tjänat nära 1,3 miljoner kronor på under tre år.

För att kartlägga sexköparna, som uppgår till 250 identifierade, har assistentåklagare Emelie Månsson och polisen kollat på så kallade dubbelswishar. Sexköparna har först swishat en summa för massage till salongens företagskonto och därefter swishat en summa som motsvarar ett sexköp till antingen Sölvesborgskvinnan eller hennes sambos privatkonto.

Sambon, som står åtalad misstänkt för grovt penningtvättsbrott, misstänks ha tagit emot strax över 72 000 kronor från sexköpare på salongen.

Mobiltelefon i bevisningen

Även om kunden har vänt sig till salongen för att enbart köpa en sexuell tjänst så har personen varit tvungen att betala för massage först.

I förhör med polisen säger Sölvesborgskvinnan att hon aldrig har tvingat någon att sälja sex och hävdar att hennes anställda vill sätta dit henne.

Med hjälp av en mobiltelefon ska kvinnan ha haft kontakt med sexköpare och bokat dem till sina massöser.

Hör mer om mobiltelefonen som bevisning i det grova koppleriärendet och se skärmdumpar från konversationerna i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sölvesborgskvinna drev misstänkt bordell i Skåne

Mer i ämnet