centrum_panorama_hostshopping
Foto: Pressbild/KVD

Stor ökning av personliga registreringsskyltar – Sigtuna på topplista

Intresset för personliga registreringsskyltar ökar och Sigtuna kommun är en av kommunerna i landet där det finns störst andel personliga registreringsskyltar.

centrum_artikel_host

En sammanställning utförd av bilförmedlaren Kvdbil, baserad på Transportstyrelsens data, avslöjar att över 25 000 personliga registreringsskyltar nu finns i landet. Under de senaste fem åren har antalet personliga registreringsskyltar ökat med 17 procent, och den största koncentrationen återfinns i Botkyrka kommun.

Botkyrka kommun toppar listan med 10,47 personliga skyltar per 1 000 bilar, strax före Trosa, som stoltserar med 10,40 skyltar per 1 000 bilar. Skånska Bjuv hamnar på tredje plats med 10,02 skyltar. Även Sotenäs och Stockholm återfinns i topp-5 med 9,52 respektive 9,48 personliga skyltar per 1 000 bilar.

Starkt ointresse i norr
I de nordligaste delarna av landet visar statistiken att intresset för personliga nummerskyltar är lågt. Pajala är jumboplacerad med endast 0,80 personliga skyltar per 1 000 bilar, följt av Malå (1,10), Vilhelmina (1,23) och Kiruna (1,25). Även Forshaga i Värmland (1,36) har inte än sett ett genomslag för personliga nummerplåtar.

Stockholm är den kommun som totalt sett dominerar med 3 277 registrerade skyltar, följt av Göteborg och Malmö med 1 340 respektive 724 skyltar.

Daniel Odsberg, försäljningschef på Kvdbil, påpekar att intresset för personliga nummerskyltar har stadigt ökat, särskilt i storstadsregioner och tätbefolkade kommuner. Och skälen till detta kan variera från att vilja sticka ut till att dela intressen eller yrkesanknytning genom sitt fordon.

Kommunerna med flest personliga skyltar per 1 000 bilar:
Botkyrka: 10.47
Trosa: 10.40
Bjuv: 10.02
Sotenäs: 9.52
Stockholm: 9.48
Sigtuna: 8.87

sigtunakampen_helsida
centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

connys_helsida
mp_helsida_eu

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Färre än en tredjedel har cykelavstånd till jobbet

Notiser Enligt den senaste analysen från Statistiska Centralbyrån (SCB) har nästan en tredjedel av svenskarna möjlighet att cykla till jobbet på bara 15 minuter. Detta är en del av den vision som kallas för 15-minutersstaden, där det ska vara möjligt att på kort tid nå viktiga destinationer som jobb, skola och affärer genom hållbara transportmedel som cykel eller gång.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
pantamera_out
mp_eu_outsider
sigtunakampen_outsider
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
eu_valet_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider