Sök

Säljer saxar till taxar – växer med vinst: ”Här finns inga röda siffror”

4Dogsdjur

Maggan Borg driver 4Dogs med maken Mats. Foto: Istockphoto/press

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Vad gör att vissa e-handlare klarar av att gå mot strömmen och växer år efter år trots turbulens?

Den frågan ställde Breakit och fann bland annat entreprenören Maggan Borg och hennes pälsvårdsbutik 4Dogs.

I Breakits stora reportage om e-handlare mot strömmen – och vad de gör rätt för att lyckas – kunde man bland annat läsa om pälsvårdsbutiken 4Dogs. Den skånska e-handeln är precis som det låter nischad mot hundägare och säljer produkter som trimbord, fönar, klippmaskiner och särskilda saxar. Väldigt nischad skulle man till och med kunna tillstå. I kategorin saxar finns inte mindre än 16 stycken. Bara i kategorin tass- och nossaxar kan man välja mellan åtta stycken. 

Bakom bolaget står Maggan Borg, hennes make Mats och medägaren Cina Bössfall. Prognosen är att 4Dogs ska omsätta 43 miljoner kronor under 2023, en ökning med 30 procent. På Breakits fråga om resultatet är positivt svarade Maggan Borg: 

“Gud ja! Här finns inte några röda siffror. Det existerar liksom inte. Varför ska man jobba med något som går med förlust – det finns inte någon anledning.”

Hon säger vidare:

“Vi har alltid arbetat efter devisen att vi ska kunna sova gott om natten”, svarar hon och framhåller det stora ansvar hon känner inför kunder och anställda. 

När Breakit summerar nyckelingredienserna till varför just de tre närstuderade e-handlarna lyckats så nämns att göra rätt sak på rätt sätt, passion och att de inte tagit in riskkapital. 

Passionen och serviceviljan sticker verkligen ut när Maggan Borg pratar om sitt 4Dogs. 

“Kunderna kan fråga om allt, och de vill fråga någon som kan.”

Läs hela reportaget om e-handlarna mot strömmen här

Läs mer