SJ pausar ombokningsbara biljetter

Uppdaterad
Publicerad

Från och med den 1 april är det inte längre möjligt att köpa en ombokningsbar tågbiljett på SJ.

– Vi får återkomma om hur lång pausen blir, säger SJ:s presskommunikatör.

Förändringen beror enligt SJ på att bolagets bokningssystem ska bytas ut under nästa år.

– Vi pausar möjligheten att köpa ombokningsbara biljetter från 1 april och framåt, säger SJ:s presskommunikatör Marcus Fleetwood.

Det kommer fortfarande gå att välja avbokningsbara biljetter som kommer vara något billigare efter 1 april. Men de kommer inte vara lika billiga som de ombokningsbara, enligt SJ.

– Det är efterfrågan som styr priset så det är svårt att säga hur mycket billigare biljetterna kommer bli jämfört med tidigare, säger Marcus Fleetwood.

På sin hemsida skriver SJ: ”Vissa funktioner arbetar vi fortfarande med, flexibiliteten 'Kan ombokas' är en sådan och därför kan vi just nu inte erbjuda detta för resor från 1 april 2024”.

”Kan inte ge ett datum”

SJ har i nuläget ingen prognos för när det kommer vara möjligt att köpa ombokningsbara biljetter igen.

– Vi är inte redo att ge ett datum än men det kommer börjar säljas igen så fort som det går med det nya systemet, säger SJ:s presskommunikatör.

För den som redan har köpt en ombokningsbar biljett kommer man att kunna använda den även efter 1 april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.