Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

MFF:s drag: "Vi sa att det var en bortamatch i CL"

Allsvenskan

MARBELLA. Matchen mot Sparta Prag var ett tufft test för Malmö FF.
Nu förklarar Henrik Rydström lagets ingång till drabbningen:
- Vi sa att det var en ”bortamatch i Champions League”.

20:37
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

I spelaren ser du en intervju med MFF-sportchefen Daniel Andersson.

Malmö FF spelade mot Sparta Prag, som tagit sig vidare till Europa League-slutspel och om några veckor möter Galatasaray, under torsdagen. De himmelsblå föll med 2-1. 

Tränaren Henrik Rydström berättar att han valde en speciell ingång till drabbningen, som blev relativt hetsig både mellan spelarna och tränarbänkarna i lagen.

- Löjligt eller inte, vi pratade inför matchen om att kontexten var en ”bortamatch i Champions Leagues gruppspel”. Antagligen får du inga tveksamma domslut med dig, det blir en hätsk stämning mot dig och så vidare. Hur hanterar spelarna de sakerna? Det blev en bra match utifrån det, säger Rydström.

Annons

Varför just en bortamatch i Champions League
- För att hemma kliver vi högt och kör över motståndaren oavsett vem det är, svarar Rydström och ler stort. 

Ni visste att de ligger lite ”före” vad gäller form eftersom de ska spela Europa League-slutspel i mitten av februari och att det därför kunde bli mer den här matchbilden?
- Ja, precis. Vi ska vara ödmjuka och konstatera att de just nu är före oss och då blir det mer naturligt att ha den attityden. 

På frågan om hur han tycker MFF hanterade utmaningen han pratar om svarar Rydström:

- Rent psykologiskt hanterade vi väl det 2,5 på en femgradig skala, eller ibland tre. I duellspelet, i att hjälpa varandra. Det var bra. Men det vi behöver bli bättre på är exempelvis hur vi vinner en 50/50-duell. 

MFF-tränaren förklarar:

- Jag tyckte det var någon situation med Taha (Ali) där han kunde sätta in en tå precis framför (motståndaren) så kommer deras spelare tvingas dra ner honom och så har vi en frilägesutvisning. Men det var några situationer där vi var: ”Jag vill inte riktigt skita ner mig”, liksom.

Annons

- Men jag är nöjd med hur vi spelade vårt försvarsspel. För tanken var att inte kliva så högt, att låta Sparta ha boll i ofarliga ytor och sen få fast dem när vi väl bestämde oss. Det tycker jag vi gjorde bra.

Offensivt är Rydström dock tydlig med att MFF hoppas få ut mer.

- Vi kan mer och vi måste bli bättre i att vara spelbara. De klev aggressivt och det var klassiskt att våra spelare blev lite försiktiga och ”lämnade över” till kompisen.

Publicerad 2024-02-02 kl 12:12

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto