Gå direkt till sidans innehåll

Anfallstunt slott går att fälla här

Passande matchbild öppnar upp för skrällen på Ewood Park. 

Hög omsättning ger stora möjligheter på lördagskupongen.


ANNONS: Lämna in Dybbans 108-raderssystem här 

ANNONS: Lämna in Amrounis 108-raderssystem här 

Foto: NICK POTTS / AP TT NYHETSBYRÅN

Kuponganalys

Lördagens topptips blir veckans mest spelade med omsättning från stryktipset, jackpot och Tips-SM som rinner över. Kupongen innehåller fyra matcher från Premier League och fyra matcher från The Championship. Villa, Brighton och Newcastle är de tre favoriterna man behöver ta ställning till. Newcastle är den största favoriten med 80% av alla tecken i skrivande stund.

Omgången i korthet

Dybbans bästa spik

Norwich

Coventry gjorde ingen av sina bättre insatser hemma mot Bristol City senast och fick viktiga mittfältaren Ben Sheaf skadad. Norwich känns på gång och vilade stjärnan Sargent helt mot Liverpool. Med tanke på Coventrys formrad hoppas jag på en spelvärd etta. Fräck spik. 


Amrounis bästa spik

Aston Villa

Det är ett revanschsuget Villa efter nederlaget tidigare under veckan mot Newcastle. Sheffields defensiv kommer att testas rejält. The Blades har släppt in åtta mål på lagets två senaste matcher. Samtidigt har Aston Villa ett av ligans bästa anfall. När Sheffield går framåt kommer det att öppna upp sig ytor för Villa i kontringsspelet. Spik!


Dybbans bästa skräll

Queens PR

Blackburn har sämst form i hela The Championship sett till de tio senaste omgångarna. Har flera gånger den senaste tiden visat att man inte behärskar att vara spelförande mot sämre lag på hemmaplan. QPR lär få en passande matchbild. Alla tecken och skrälljobb.


Amrounis bästa skräll

Queens PR

QPR har visat upp en gryende form och det skiljer inte så mycket mellan lagen om man ser till individuell kvalité. Blackburns defensiva brister har blivit påtagliga i några av matcherna på slutet och med tanke på hur ojämna Tomassons lag har varit är det värt att försöka chansa bort hemmafavorit när den står i över 50% på kupongen.

Match för match

1. Sheffield Utd – Aston Villa

Aston Villa är segerlösa i sina tre senaste matcher. Spelet har inte sett lika bra ut som under hösten och offensivt skapar man inte lika många målchanser. Efter en svag inledning kom en sen forcering för Villa mot Newcastle i veckan men det räckte inte till poäng. Sheffields försvar fortsätter att se alarmerande svagt ut.


2. Brighton – Crystal Palace

March, Espinola, Mitoma och Adingra är några av spelarna som saknas men det är främst offensiva spelare. Resultatet 0-4 borta mot Luton är svårt att snacka bort för De Zerbi. Brightons högsta nivå är i paritet med topplagen men lägsta nivån befinner sig i botten av Premier League. Palace saknar både Holding och Doucouré.


3. Burnley – Fulham

Hos Burnley saknas Redmond, Koleosho och Taylor med skador. Fulham får klara sig utan Wilson, Bassey, Iwobi och Ballo-Toure. Traore är ett frågetecken och kommer att testas sent. Burnley behöver inte skämmas för insatsen borta mot City i veckan. Fulham saknar spets framåt den här säsongen, det blev återigen tydligt i matchen mot Everton.


4. Newcastle – Luton

Newcastle gjorde sin bästa bortamatch på hela säsongen när laget vann klart borta mot Villa i veckan. Även Luton stod för en imponerande insats när laget körde över Brighton på hemmaplan. Både Isak och Wilson är frågetecken inför mötet vilket gör det tunt på anfallssidan för Newcastle. Ettan ska ändå vara klar favorit.


5. Blackburn – Queens PR

Blackburn vann mot Wrexham i cupen i måndags men det laget visade återigen brister defensivt. Det som Tomasson kan glädjas åt är att mittfältaren Szmodics fortsätter att visa fin målform. Han stod för två mål i segern mot Wrexham. QPR har visat upp en stigande formkurva och ska inte räknas bort på kupongen.


6. Huddersfield – Sheffield Wednesday

Huddersfield spelade 1-1 för tredje matchen i rad. Det har varit mot beskedligt motstånd och man hade behövt få med sig någon trepoängare i resultatraden. Nu är det här en ångestmatch mot nykomlingen Sheffield i botten av tabellen. Ser man till formkurvan håller jag Sheffield som det bättre laget i dagsläget. Huddersfield har hela nio spelare på skadelistan.


7. Hull – Millwall

Hull tog en efterlängtad seger när lagen skrällde borta mot Sunderland i den förra omgången. Delap, Sinik, Traore, Seri, Philogene och Connolly saknas till helgens match för Hull. Hos gästerna är Hutchinson, Leonard och Emakhu borta med skador. Gästerna är segerlösa i sina tre senaste ligamatcher.


8. Norwich – Coventry

Norwich var chanslöst mot Liverpool i cupen men man ska inte dra för stora växlar av det resultatet. Norwich har annars imponerat i sina senaste matcher i ligan. Även gästerna har visat fin form med endast en förlust på lagets 16(!) senaste matcher. När lagen möttes i höstas på Coventrys hemmaplan slutade mötet 1-1. Mycket talar för en ny jämn historia.

ANNONS:
Expertens systemförslag:
Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Har du vad som krävs för att få 13 rätt? Gör upp om miljonerna i helgen!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Stryktipset